Mulliri i vitit 1725/ Ndodhet brenda manastirit të Ardenicës

Manastiri i Ardenicës është një nga pikat kryesore turistike në Lushnjë, që mbledh gjithmonë e më shumë vizitorë.

Por krahas vlerave të besimit ortodoks, ky manastir është dhe një dëshmi e ekonomisë dhe traditave të hershme të zonës së Myzeqesë. Në brendësi të tij, ndodhet ky mulli vaji I cili, mendohet se I përket vitit 1725.

 Kjo vepër e mirëfilltë e “Inxhinierisë popullore” dëshmon traditën e hershme të prodhimit të vajit të ullirit në mënyrë manuale.

Gjatë periudhës së mesjetës kishat dhe manastiret ishin edhe ente të prodhimit bujqësor e blegtoral. Ndërsa pranë tyre zhvilloheshin edhe panaire të ndryshme.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Trepça ’89 bindshëm, Trepça fiton me rezultat minimal

Story i radhës

Ankohen anesteziologët e Kosovës, po vuajnë nga sindromi i lodhjes së tepërt

Të fundit nga