MPB jep detaje për gjobat ndaj Kasamit dhe Ganiut

“Sot (15.08.2023) Ministria e Punëve të Brendshme, më saktësisht Departamenti i Policisë Kriminale, Sektori për Krime të Përgjithshme dhe Krim të Dhunshëm, në koordinim me Sektorët për Punë të Brendshme Shkup dhe Tetovë, kanë dorëzuar kërkesa në gjykatat themelore kompetente për inicimin e procedurës kundërvajtëse kundër personave juridik Komuna Çair dhe Komuna e Tetovës dhe personat përgjegjës në këto persona juridikë, kryetarët e këtyre komunave V.G. dhe B.K.

Përkatësisht, gjatë vizitës zyrtare të delegacionit të Kosovës në vendin tonë, të udhëhequr nga kryeministri i Qeverisë së Republikës së Kosovës, Albin Kurti, në pritjen e organizuar më 11.08.2023 në rrugën “Ferid Murati” në Shkup dhe në Sheshin Iliria në Tetovë, nuk është vepruar në përputhje me Ligjin për përdorimin e stemës, flamurit dhe himnit të Republikës së Maqedonisë së Veriut. Domethënë, gjatë manifestimeve të organizuara me atë rast, nuk është kënduar himni kombëtar dhe nuk është vendosur flamuri kombëtar i Republikës së Maqedonisë së Veriut, me çka është bërë shkelje nga neni 30 i të njëjtit ligj.

Ministria e Brendshme po vijon kërkimet për personin që valëvitte flamurin e Shqipërisë së Madhe në tubimin në Tetovë dhe pas gjetjes së tij do të ngrihet kallëzimi përkatës penal ndaj tij” – thuhet nga MPB.

Story i mëparshëm

Sulmon motrën me thikë, arrestohet i riu nga Shkupi

Story i radhës

Horoskopi ditor për sot, e mërkurë 16 gusht 2023

Të fundit nga