Ministrja e ekonomisë: Pushtimi i Rusisë i ka kushtuar Ukrainës rreth 565 miliardë dollarë deri më tani

Pushtimi i Rusisë i ka kushtuar Ukrainës rreth 565 miliardë dollarë deri më tani, thotë ministrja e ekonomisë

Lufta e Vladimir Putin deri më tani i ka kushtuar Ukrainës “saktësisht” 564.9 miliardë dollarë (rreth 430 miliardë paund) me afro 8,000 km (afërsisht 5000 milje) rrugë midis infrastrukturës që është shkatërruar, shkruan Sky news, përcjell “Bota sot”.

Julia Svyrydenko dha ndarjen e mëposhtme të kostove nga “struktura e prishjes” në dollarë amerikanë.

119 miliardë dollarë (90 miliardë) – humbje në infrastrukturë (pothuajse tetë mijë km rrugë të shkatërruara, dhjetëra stacione hekurudhore, aeroporte)

112 miliardë dollarë (85 miliardë) – Humbje të PBB-së në 2022

90.5 miliardë dollarë (69 miliardë) – humbja e popullsisë civile (Kjo përfshin 10 milionë katrorë / m2 banesa dhe 200,000 makina)

80 miliardë dollarë (60 miliardë) – humbje e ndërmarrjeve dhe organizatave

54 miliardë dollarë (41 miliardë ) – humbje e investimeve direkte në ekonominë e Ukrainës

48 miliardë dollarë (36,55 ) – humbja e buxhetit të shtetit

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Shtrenjtohen çmimet e derivateve të naftës

Story i radhës

Pushtimi i Ukrainës është kthim në imperializëm

Të fundit nga