​Ministri i Mjedisit: Bullgaria do të impresionojë në COP 28 në Dubai

Këtë vit Bullgaria do të marrë pjesë për herë të parë në një konferencë të OKB-së për ndryshimet klimatike me një delegacion më të madh se tre persona, tha këtu të hënën ministri i mjedisit Julian Popov. COP 28 (Konferenca e Palëve u referohet takimeve të vendeve anëtare që janë palë në Konventën Kuadër të Kombeve të Bashkuara për Ndryshimet Klimatike – UNFCCC) do të zhvillohet nga 30 nëntori deri më 12 dhjetor në Dubai. Pothuajse 200 persona do të jenë pjesë e delegacionit bullgar, vuri në dukje Popov.

Delegacioni do të përfshijë zyrtarë qeveritarë, si dhe përfaqësues të industrisë bullgare – nga ndërmarrjet e vogla dhe të mesme, sektori fillestar dhe industria e rëndë, e cila është udhëheqëse përsa i përket përgjegjësisë klimatike.

Popov mori pjesë në një ngjarje informative “Sjellje biznesi të përgjegjshëm” organizuar nga përfaqësues të Agjencisë Ekzekutive për Ndërmarrjet e Vogla dhe të Mesme (EASME) në cilësinë e saj si Pika Kombëtare e Kontaktit Bullgar (NCP) për Organizatën për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim (OECD).

“Metalurgjia bullgare është më e pastër se ajo gjermane. Ne duhet t’i dimë këto gjëra, sepse nuk duket të jetë shumë e qartë,” shtoi Popov. “Vëzhgoni praninë tonë në COP28 sepse do të lëmë një përshtypje të madhe dhe kjo pjesëmarrje do të jetë një pikë referimi për zhvillimin e biznesit dhe industrisë bullgare,” shtoi ai.

“OECD hyn në hapa dhe këta hapa quhen instrumente (mjete politike apo marrëveshje). Në rastin e mjedisit dhe ujit janë 66. Bullgaria ka marrë masa në 50 prej tyre dhe përfaqësuesit e Ministrisë do të dëgjohen për tetë instrumente të tjera më 22 nëntor. “- deklaroi Popov.

Ai vuri në dukje se buxheti ndoshta do të duhet të ndajë midis 5-6 miliardë BGN për rikulturimin e tokës në vendet e qymyrit, nga të cilat qymyri është nxjerrë për dekada për të prodhuar energji elektrike./BTA/

Burimi: GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Yakin sqaron informacionet e fundit për Granit Xhakën

Story i radhës

Kujtohet Halil Latifi – rruga në Gërçec do ta mbajë emrin e tij

Të fundit nga