Mënyra e duhur për largimin e njollave të ujit nga gotat

Pirja nga një gotë me njolla uji ka tendencë t’i largojë njerëzit dhe shpesh, ata do të kërkojnë një gotë të pastër.

Pavarësisht se kjo u ndodh gotave me kalimin e kohës, ekspertët zbuluan se si mund ta parandaloni që kjo të ndodhë dhe produktin e lirë që nevojitet për t’i mbajtur gotat tuaja pa njolla.

Pamja e një gote ka tendencë të bëhet e turbullt kryesisht për shkak të ujit të fortë që del nga rubineti, shpjeguan ekspertët në Martha Stewart.

Prandaj, së pari duhet të kontrolloni ujin tuaj për ndonjë mineral të ashpër. “Gotat me ‘re’ mund të zhvillohen me kalimin e kohës, por shpesh ndodh në zonat e ujit të fortë (depozitat minerale që grumbullohen dhe ngjiten pas qelqeve dhe enëve) dhe ujit të butë (për shkak të korrozionit)”, shpjeguan ata.

“Në disa raste, lavastovilja juaj mund të ketë gërvishtur përgjithmonë sipërfaqen e xhamit”. Për këtë arsye, mënyra më e mirë për t’i pastruar ato është t’i lani me dorë. Larja e tyre me dorë me një detergjent të mirë, shpëlarja tërësisht dhe tharja e menjëhershme është thelbësore.

Tani nëse gotat tuaja tashmë kanë marrë një kthesë për keq për shkak të llojit të ujit ndaj të cilit janë ekspozuar, ja çfarë bëni.

“Zhyteni një peshqir të vogël pjate ose një leckë në një sasi të vogël uthull të bardhë”, filluan ekspertët.  “Dhe fshije gotën me leckë”.

“Nëse gota nuk është më e turbullt, atëherë turbullira është shkaktuar nga grumbullimi i ujit të fortë. Nëse e fshini gotën me uthull dhe është ende e turbullt, atëherë kjo është e shkaktuar nga gërryerja e ujit të butë dhe nuk mund të rregullohet”.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Policia zvicerane arreston katër serbë për 9000 certifikta te falsifikuara

Story i radhës

Tuchel ka kthyer vëmendjen…

Të fundit nga