Melania Trump me akuza të rënda për ndihmësen që predenton se ia zbuloi disa sekrete

Zonja e Parë e quan ish-shoqen e saj një ‘oportuniste’, e cila vështirë se e njihte dhe ‘u ngjit për mua’.

Melania Trump ka filluar një sulm ndaj ish-ndihmëses së saj Stephanie Winston Wolkoff mbi librin e saj, shkruan The Independent.

Në një deklaratë të lëshuar nga Shtëpia e Bardhë, Zonja e Parë i referohet zonjës Wolkoff si një “ish-kontraktuese” e cila “vështirë se më njihte” dhe “më mbërtheu” pasi Donald Trump fitoi presidencën.

Zonja Trump e akuzon atë për lëshimin e pjesëve të bisedave të regjistruara fshehurazi jashtë kontekstit dhe për shkrimin e një libri me “thashetheme boshe” për të shtrembëruar karakterin e saj.

“Ka shumë oportunistë atje që kujdesen vetëm për veten e tyre, dhe fatkeqësisht kërkojnë të vetë-bashkohen duke përfituar me vetëdije nga vullneti im i mirë,” thotë Zonja e Parë.

Duke qenë e sëmurë me COVID-19, ajo ka shfrytëzuar javët e fundit për të reflektuar mbi çështjet personale, duke e përshkruar kohën e saj si zonjë e parë si një nga rolet më të nderuara dhe të rëndësishme që ka ndërmarrë ndonjëherë.

Ajo rithekson se ka bërë kohën dhe përpjekjet e saj në fushatën e saj “Be Best” për të ndihmuar fëmijët, por thotë se më shpesh sesa jo “informacioni që mund të jetë i dobishëm për fëmijët humbet në zhurmën e të rriturve që shërbejnë vetë”.

Duke synuar mediat, zonja Trump thotë që mediat kryesore të lajmeve mbuluan me padurim pretendimet e paqarta të bëra nga ish-shoqja e saj dhe “zgjodhën ta përqendronin mbulimin e tyre në imtësinë mbi punën time pozitive”.

“Unë do t’u kujtoj medieve që ato kanë zgjedhjen e përqendrimit në gjeneratën tonë të ardhshme,” thotë ajo. “Si vend, ne nuk mund të vazhdojmë të humbasim në zhurmën e negativitetit dhe të inkurajojmë ambiciet nga ata që kërkojnë vetëm të promovojnë veten e tyre.”

Departamenti i Drejtësisë e ka akuzuar atë që ka shkelur një marrëveshje të mosdeklarimit dhe po bën presion që fitimet nga libri të vendosen në një besim të qeverisë.

Një padi, e paraqitur në Gjykatën e Qarkut të SHBA në Uashington, thotë se ish-këshilltarja nuk arriti të paraqesë librin e saj për rishikim të qeverisë përpara botimit të tij në shtator.

“Shtetet e Bashkuara kërkojnë ta mbajnë Znj. Wolkoff në detyrimet e saj kontraktuale dhe të besimit dhe të sigurojnë që ajo të mos pasurohet padrejtësisht nga shkelja e detyrave që mori lirisht kur shërbeu si këshilltare e zonjës së parë,” thuhet në ankesë.

Ish-këshilltarja mohon të ketë bërë ndonjë gjë që ka shkelur marrëveshjen e saj me Zonjën e Parë. 

Image
Image
Image
Ngjarja paraprake

Tahiri akuzon LDK-në dhe VV-në për keqqeverisje, thotë se e degraduan Prishtinën

Ngjarja e ardhëshme

428 raste të reja me Kovid-19, dhjetë viktima dhe 128 të shëruar

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian