Marrëdhëniet midis vëllezërve dhe motrave në moshë madhore

Vëllezërit dhe motrat janë figura të rëndësishme gjatë fëmijërisë dhe adoleshencës. Në shumë raste ata janë miqtë dhe shoqëruesit e parë, prandaj ndihmojnë në formimin e identitetit tonë. Megjithatë, ndikimi i tyre në jetën tonë nuk përfundon kur ne nuk jetojmë më së bashku në një shtëpi. Marrëdhëniet midis vëllezërve dhe motrave në moshë madhore mund të jenë një burim i rëndësishëm mbështetjeje.

Jo të gjithë njerëzit mbajnë një lidhje të ngushtë dhe pozitive me vëllezërit e motrat e tyre kur arrijnë moshën madhore. Vlerësohet, në fakt, se në një të tretën e rasteve ndjenjat mbizotëruese janë armiqësia ose apatia. Megjithatë, ata me fat që të mbajnë këto marrëdhënie mund të korrin një sërë përfitimesh.

Marrëdhëniet midis vëllezërve dhe motrave në moshë madhore, një burim i vlefshëm mbështetjeje

Ka nga ata që thonë se miqtë janë familja që ju zgjidhni dhe se mbështetja e tyre është vërtet e pakushtëzuar. Megjithatë, shumë njerëz të tjerë dhe hulumtime të ndryshme kanë mundur të vërtetojnë se në situata të caktuara të pafavorshme janë vëllezërit ata që ofrojnë shoqërimin dhe mbështetjen e vërtetë emocionale. Qoftë për të ndihmuar në kujdesin për fëmijët, për të ofruar mbështetje në kohë sëmundjeje apo ngushëllim përballë një humbjeje të madhe, vëllezërit ofrojnë kohën, shpatullat dhe fjalët e tyre për të na ngushëlluar. Ndjenja e besnikërisë që është krijuar gjatë jetës del në sipërfaqe, duke lënë pas çdo grindje kur është e nevojshme.

Miqtë dhe të besuarit

Jo në të gjitha rastet një lidhje vëllazërore është edhe lidhje miqësie, por kur kjo ndodh vëllezërit bëhen figura të pazëvendësueshme. Ata janë njerëzit që na njohin më mirë, që na kanë parë të rritemi dhe të transformohemi; ata e njohin historinë tonë që në fillim dhe kanë qenë të pranishëm në disa nga momentet më të rëndësishme për ne.

Me vëllezërit dhe motrat tona ne mund të flasim me besim të plotë, me qetësinë që ofron pranim të pakushtëzuar, pa presionin e nevojës për t’u shtirur ose për t’u dukur ndryshe. Frika, dyshimet dhe gabimet mund të ndahen lirshëm, duke e ditur se nuk do të ketë gjykime apo keqdashje në përgjigjet e tyre.

Vëllezërit janë shoqërues udhëtimi

Ndërsa rritemi, ne maturohemi dhe grumbullojmë përvoja. Ndoshta në një moment mund të ndjejmë nevojën për të kujtuar rrugën tonë të jetës dhe veçanërisht fëmijërinë tonë. Për të njëjtën arsye, të kemi në jetën tonë njerëz që kanë jetuar të njëjtat momente, që ndajnë kujtime me ne, që janë rritur në barkun e së njëjtës familje, mund të jetë shumë e çmuar. Vëllezërit janë ura lidhëse mes atyre që ishim dhe atyre që jemi, një konstante në rrugëtimin tonë që na ofron siguri.

Me afrimin e pjekurisë, daljes në pension dhe të gjitha ndryshimeve të lidhura me to, marrëdhëniet midis vëllezërve dhe motrave duket se bëhen më të ngushta dhe më të rëndësishme. Sidomos në një kohë kur ritmi i furishëm i jetës është pas nesh dhe fëmijët largohen nga shtëpia, dashuria vëllazërore që na ka shoqëruar gjithmonë mund të bëhet një strehë e çmuar.

Si të shërohen dhe rikuperohen marrëdhëniet midis vëllezërve dhe motrave në moshën madhore?

Roli i marrëdhënieve midis vëllezërve dhe motrave në moshën madhore mund të jetë po aq ose më i rëndësishëm sesa në fëmijëri. Megjithatë, disa njerëz nuk mund ta shijojnë atë. Marrëdhëniet e këqija vëllazërore në përgjithësi fillojnë të marrin formë gjatë fëmijërisë. Nga ana tjetër, një origjinë e shpeshtë e konfliktit është trajtimi i pabarabartë i prindërve.

Kur favorizoni një nga fëmijët tuaj është e lehtë të krijoni rivalitet, pakënaqësi dhe konflikt midis vëllezërve dhe motrave. Një konflikt që mund të vazhdojë në jetën e të rriturve. Nëse është kështu, përpiquni të kuptoni se nuk është më koha për të konkurruar për dashurinë dhe pranimin e prindërve. Nga ana tjetër, trajtimi i pabarabartë varej vetëm nga prindërit. Pra, pse të mos flisni me një zemër të hapur, pa krenari, që ju lejon të filloni nga e para?

Ndonjëherë është e nevojshme të udhëhiqesh nga një profesionist për të rishikuar dhe shëruar plagët e së shkuarës, për të krijuar mënyra të reja marrëdhëniesh dhe për të qenë në gjendje të gëzosh një lidhje që ka shumë për të ofruar në jetën e dikujt. Mos hezitoni të kërkoni ndihmë nëse është e nevojshme.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Zelensky do të mbajë një fjalim ‘historik’ para deputetëve britanikë të martën

Story i radhës

Ballazhi me drejtorët vizitojnë shkollat për 7 Mars, vlerësojnë rolin e mësimdhënësve

Të fundit nga

AlbanianMacedonianEnglish