Mariçiq – përfaqësues të SHGM dhe SPGM: Sindikatat do të kyçen në ndryshimet e Ligjit zgjedhor, Penal dhe Ligjin për përgjegjësi civile për shkelje dhe shpifje

Shkup, 1 tetor 2020 (MIA) – Tema kryesore e diskutimit në takimin e sotëm të ministrit të Drejtësisë, Bojan Mariçiq me përfaqësuesit e Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë (SHGM) dhe Sindikatës së Pavarur të Gazetarëve dhe Punonjësve të Mediave (SPGM) ishte çështja e trajtimit dhe mbrojtjes së punonjësve mediatikë në Maqedoninë e Veriut.

Në takim, siç njofton Ministria e Drejtësisë, takimi diskutoi nevojën për të ndryshuar Kodin Penal (KP), i cili aktualisht po punon me mbështetjen e Misionit të OSBE-së, me fokus të veçantë në rekomandimet e sindikatave, e ajo është që punonjësit e medias të përfshihen nga dispozita të veçanta në KP.

Ministri Mariçiq theksoi se sindikatat do të marrin pjesë në përcaktimin e dispozitave të këtij ligji në fushën e krimeve që lidhen me forma të ndryshme sulmesh ose kërcënimesh kundër punonjësve të medias.

Pavarësisht ndryshimeve ligjore, siç thuhet në deklaratë, bashkëbiseduesit ranë dakord se është akoma e nevojshme të veprohet me vendosmëri sipas detyrës zyrtare nga institucionet kompetente për të hetuar dhe sanksionuar këto akte.

Në të njëjtën kohë, takimi diskutoi ndryshimin e njoftuar të Ligjit për përgjegjësinë civile për fyerje dhe shpifje, për të cilin Mariçiq tha se aktualisht është duke u përgatitur një analizë e cila do të përfshijë rekomandime për ndryshime në ligj, të cilat do të shqyrtohen së bashku me sindikatat.

Tema e fundit, por jo më pak e rëndësishme, siç thuhet në deklaratën e Ministrisë së Drejtësisë, ishte për ndryshimet në Kodin Zgjedhor në lidhje me dispozitat që lidhen me mediat, për të cilat Mariçiq paralajmëroi gjithashtu bashkëpunimin me sindikatat. mb/

Ngjarja paraprake

Egjipt, shtohen thirrjet për protestat e së premtes kundër regjimit

Ngjarja e ardhëshme

Grubi: Nuk ka logjikë që kufijtë të jenë të mbyllur

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian