Mariçiq: Do ta ulim papunësinë në vetëm 11 për qind

Në takimin e sotëm të skriningut për kapitullin 19, “Punësimi dhe politika sociale”, zv. kryeministri për Çështjet Evropiane, Bojan Mariçiq, në fjalën e tij hyrëse tha se shpërndarja e drejtë e fondeve është pikënisja bazë për politikën sociale të Maqedonia dhe BE-ja dhe se Qeveria mbetet e përkushtuar në krijimin e mundësive të barabarta për të gjithë dhe forcimin e dialogut social.

“Strategjia e re Kombëtare e Punësimit 2021-2027, e cila është miratuar me Planin e Veprimit 2021-2023, përfshin politika për zhvillimin e ekonomisë dhe krijimin e vendeve të punës të denjë, përfshirjen e politikave të tregut të punës dhe përmirësimin e cilësisë së arsimit, rezultatet për të gjitha nivelet.

Në tremujorin e dytë të vitit 2022, shkalla e papunësisë u ul në 14.5%, ndërsa synimi i vendosur në Strategji është rënia e papunësisë në 11% deri në vitin 2027”, tha Mariçiq.

Story i mëparshëm

Horoskopi 19 tetor 2022: Çfarë kanë parashikuar yjet për secilën shenjë

Story i radhës

Moratti: Mourinho ndihet i lumtur te Roma

Të fundit nga