Lufta në Ukrainë i nxori aleancat e fshehta të shteteve, që i rrenin demokracitë perëndimore dhe kërkonin hyrje në BE dhe NATO

Bashkimi Evropian dhe Amerika nuk kanë çka e lusin më Serbinë, ngase Serbia sot u pozicionua hapur me agresorin rusë!

E gjithë bota e ka ditur se Serbia e vjetër dhe kjo e reja, si dhe ‘Open Ballkani’ i ri apo mini-shengeni i rrushaxhis ka qenë projekt rusë.

I vetmi Kristaqi i Shqipërisë nuk e kishte pas ditur lidhjen e Serbisë dhe Vuçiqit me Rusinë…!

Vjen pyetja po Kosova dhe Shqiptaret çka fitojnë?

Lufta ne Ukrainë na ka krijuar neve shqiptarëve një favor të jashtëzakonshëm, aq sa i ka bindur miqtë tonë se intervenimi i NATO-s në vitin 1988-89 për ta shpëtuar një popull nga shfarosja ka qenë i drejt.

Ashtu siç nuk do të ishte e drejt që popullin më properëndimor dhe ma proamerikan në botë të jetë jashtë BE-së dhe NATO-s.

Bashkimi Evropian, Amerika dhe NATO-ja i ka vetëm dy rrugë, për ta shpëtuar Kosovën nga gjenocidi i radhës!

1. Që urgjentisht dhe me procedura të shkurtra Kosova të futet në NATO dhe BE.

2. Nëse nuk ndodhë kjo, atëherë duhet që USHTRIA e Kosovës urgjentisht të armatoset nga NATO-ja dhe kjo punë nuk duhet të ketë vonesa, por të na e mundësojë armatimin me armët më të sofistikuara të mbrojtjes, ashtu siç po i ndihmon Ukrainës, si dhe t’ua ndalojë fluturimin e aeroplanëve ushtarak mbi hapësirën e Kosovës..!

Ne dikur kemi nisur luftën me çifte (llovaqka), pushkë gjuetie e s’ju kemi frikësuar Serbisë, sot Kosova ka mundësi armatimi dhe po të na armatosin ashtu siç po e ndihmojnë Ukrainën për një muaj Serbisë i hyjmë në Nishë.

Nëse nuk ndodh as njëra as tjetra, atëherë NATO-ja dhe Perëndimi do të jenë fajtor për tragjedinë e radhës.

Këtë situatë duhet ta shfrytëzojnë edhe Amerika edhe BE-ja që t’ju ndihmojnë institucioneve tona, në rrugëtimin tonë drejt NATO-s dhe BE-së.

Disfata e Rusisë në Ukrainë e ka bërë lepur Vuçiqin dhe Serbinë, rrugën për në Evropë, Serbia njëherë përnjëherë e ka të ndërprerë derisa të fitojnë forcat properëndimore, Serbia le ta harron Evropën.

Pikërisht ky është fati i Kosovës, por edhe i gjithë shqiptarëve, si duket Albinit i ka ra pëllumbi në krahë nëse din mi mbajtur situatën aj do te jetë për një kohë të gjatë në krye të shtetit, ngase krejt çka ju ka thënë Perëndimorëve për marrëveshjet e këqija që i kanë bërë qeveritë paraprake ju kanë dalur të sakta.

Krejta, së fundi ka ardhur koha dhe momenti që shqiptaret të mendojnë për një federatë shtetesh shqiptare duke e përfshirë këtu edhe Maqedoninë.

Lufta në Ukrainë ja pjerdhi Ramës dhe rrushagjisë Hoti, ‘Open Ballkanin’ apo mini-shengenin e këtyre tradhtarëve.

Oreksin e Serbisë për mini-shengenin ja pjerdhi Albini dhe të gjitha vendet mike të Kosovës u binden se ‘Open Ballkani’ apo mini-shengeni i rrushagjisë ishte projekt rusë.

Lufta në Ukrainë i nxori aleancat e fshehta të shteteve, që i rrenin demokracitë perëndimore dhe kërkonin hyrje në BE dhe NATO

Halil Geci

Bashkimi Evropian dhe Amerika nuk kanë çka e lusin më Serbinë, ngase Serbia sot u pozicionua hapur me agresorin rusë!

E gjithë bota e ka ditur se Serbia e vjetër dhe kjo e reja, si dhe ‘Open Ballkani’ i ri apo mini-shengeni i rrushaxhis ka qenë projekt rusë.

I vetmi Kristaqi i Shqipërisë nuk e kishte pas ditur lidhjen e Serbisë dhe Vuçiqit me Rusinë…!

Vjen pyetja po Kosova dhe Shqiptaret çka fitojnë?

Lufta ne Ukrainë na ka krijuar neve shqiptarëve një favor të jashtëzakonshëm, aq sa i ka bindur miqtë tonë se intervenimi i NATO-s në vitin 1988-89 për ta shpëtuar një popull nga shfarosja ka qenë i drejt.

Ashtu siç nuk do të ishte e drejt që popullin më properëndimor dhe ma proamerikan në botë të jetë jashtë BE-së dhe NATO-s.

Bashkimi Evropian, Amerika dhe NATO-ja i ka vetëm dy rrugë, për ta shpëtuar Kosovën nga gjenocidi i radhës!

1. Që urgjentisht dhe me procedura të shkurtra Kosova të futet në NATO dhe BE.

2. Nëse nuk ndodhë kjo, atëherë duhet që USHTRIA e Kosovës urgjentisht të armatoset nga NATO-ja dhe kjo punë nuk duhet të ketë vonesa, por të na e mundësojë armatimin me armët më të sofistikuara të mbrojtjes, ashtu siç po i ndihmon Ukrainës, si dhe t’ua ndalojë fluturimin e aeroplanëve ushtarak mbi hapësirën e Kosovës..!

Ne dikur kemi nisur luftën me çifte (llovaqka), pushkë gjuetie e s’ju kemi frikësuar Serbisë, sot Kosova ka mundësi armatimi dhe po të na armatosin ashtu siç po e ndihmojnë Ukrainën për një muaj Serbisë i hyjmë në Nishë.

Nëse nuk ndodhur as njëra as tjetra, atëherë NATO-ja dhe perëndimi do të jenë fajtor për tragjedinë e radhës.

Këtë situatë duhet ta shfrytëzojnë edhe Amerika edhe BE-ja që t’ju ndihmojnë institucioneve tona, në rrugëtimin tonë drejt NATO-s dhe BE-së.

Disfata e Rusisë në Ukrainë e ka bërë lepur Vuçiqin dhe Serbinë, rrugën për në Evropë, Serbia njëherë përnjëherë e ka të ndërprerë derisa të fitojnë forcat properëndimore, Serbia le ta harron Evropën.

Pikërisht ky është fati i Kosovës, por edhe i gjithë shqiptarëve, si duket Albinit i ka ra pëllumbi në krahë nëse din mi mbajtur situatën aj do te jetë për një kohë të gjatë në krye të shtetit, ngase krejt çka ju ka thënë Perëndimorëve për marrëveshjet e këqija që i kanë bërë qeveritë paraprake ju kanë dalur të sakta.

Krejta, së fundi ka ardhur koha dhe momenti që shqiptaret të mendojnë për një federatë shtetesh shqiptare duke e përfshirë këtu edhe Maqedoninë.

Lufta në Ukrainë ja pjerdhi Ramës dhe rrushagjisë Hoti, ‘Open Ballkanin’ apo mini-shengenin e këtyre tradhtarëve.

Oreksin e Serbisë për mini-shengenin ja pjerdhi Albini dhe të gjitha vendet mike të Kosovës u binden se ‘Open Ballkani’ apo mini-shengeni i rrushagjisë ishte projekt rusë.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Talibanët mirëpresin vazhdimin e misionit të OKB-së në Afganistan

Story i radhës

Përgatituni të humbisni paratë që keni investuar në kriptoasete paralajmërojnë autoritetet Evropiane

Të fundit nga

AlbanianMacedonianEnglish