Llojet e shfarosjeve (gjenocideve) ndaj shqiptarëve të fshehura në kohë dhe hapësirë 1878-1999

Njëra ndër sëmurjet e stërkequra me emirin urrejtje, si sëmurje shumë e rrezikshme, deri më tani e pa shëruar, ka qenë e pranishme tek njerëzit, është e pranishme dhe mundet me qenë edhe në të ardhmen !

Urrejtja, si sëmurje e veçantë, mund të ketë prejardhje shpirtërore apo trashëguese (psikike-gjenetike) ka mundësi të zhvillohet e përsosët në vazhdimësi nga rrethanat familjare dhe shoqërore varësisht se çfarë edukate është e pranishme si në drejtimin familjar e shoqëror..!

Urrejtja, është shumë e rrezikshme për njeriun dhe shoqërinë njerëzore, kur ushqehet dhe zhvillohet nga llojet e lakmive, tue u ndihmuar dhe përkrahur në vazhdimësi përmes veprimeve edukativo-arsimore të drejtuara nga institucionet e caktuara shtetërore dhe fetare..!

Me që urrejtja në vazhdimësi mund të rritet e shpërndahet përmes të gjitha mënyrave dhe llojeve të lakmive pa përjashtuar edhe llojet e hakmarrjeve, përmes propagandës, literaturës, shpifjeve, premtimeve, apo edhe urdhrave e mashtrimeve nga më të ndryshmet, për ta jetësuar qëllimin e përgatitur e planifikuar në thellësi e hollësi, për të kryer veprime të shëmtuara kriminale ndaj njeriut, shoqërisë njerëzore-popullit i cili vlerësohet si i urryer nga na e urryesit apo si pengesë për jetësimin e qëllimeve të planifikuara në kohë dhe hapësirë, jepen detyra dhe urdhra që të kryhen mbytje, vrasje dhe shfarosje duke filluar nga njeriu si qenie njerëzore, familja, farefisi, shoqëria dhe populli i një vendi- krahine apo  shteti  nga ana e  urdhërdhënësit  si urryesi  dhe përgjegjësi kryesor ..!

Prania e rrezikut është i pranishëm bashkë me veprimet e përhapjes të llojeve të ndryshme të thash e themeve (e propagandave) të shëmtuara që bëhen, nga njerëz të caktuar e të pa njerëzishëm në vazhdimësi, që zanafillën mund ta kenë që nga edukata në rrethin familjar dhe institucionet e ndryshme shtetërore dhe fetare, në mënyrë të hapur apo fshehur, në të gjitha mënyrat e mundshme… duke shtri në vazhdimësi ndikimin tek njerëzit e caktuar, duke shfrytëzuar, politikën, besimet e ndryshme fetare, arsimin diplomacinë, forcën ushtarake, policore dhe ideologjitë e krijuara në kohë dhe hapësirë..!

Shqiptarët në trojet e tyre vendore, në vazhdimësi kanë qenë të sulmuar e dëmtuar si në faktorin njerëzor e hapësinor (territorial) dhe atë ekonomik nga pushtues të ndryshëm në periudha të ndryshme kohore..!

Në 200 vitet e fundit shqiptarët janë dëmtuar shumë në hapësirat tokësore, ujore, qiellore(ajrore) nga pushtimet e Serbo-sllavëve, bullgarëve dhe grekëve, të cilët në kohë dhe hapësirë kanë kryer lloje të ndryshme të shfarosjeve (gjenocideve) në të gjitha drejtimet… që ende sot e kësaj dite si pranojnë përkundër të dhënave e dëshmive të shumta… nga burimet e ndryshme ndërkombëtare, vendore dhe të tyre..!

Serbët, malazezët, maqedonasit dhe grekët, kanë kryer të gjitha llojet e shfarosjeve ndaj shqiptarëve në trojet e tyre historikisht vendore dhe sot e kësaj dite, jo vetëm që s’i pranojn shfarosjet e kryera në kohë dhe hapësirë, por përmes shpifjeve dhe gënjeshtrave të shumta e të përditshme nga më të shëmtuarat, në shtyp dhe në hapësirat pamore të shumta elektronike në veçanti, shpërndarjen e librave me të njëjtat përmbajtje si shtypi i përditshëm dhe llojet e propagandave duke përdorur diplomacinë brenda dhe jashtë vendit, ndihmuar e përkrahur edhe nga Rusia në vazhdimësi..!

BE i din shumë mirë të gjitha këto që u përmenden sipër dhe heshtë, se, Serbia si shtet pushtues në hapësirat ballkanike, është drejtuar dhe drejtohet nga KOS (Kishën Ortodokse Serbe) AU (Akademinë Ushtarake) dhe ASHAS (Akademia e Shkencave dhe Arteve të Serbisë) e cila ka kryer shumë lloje të shfarosjeve (gjenocideve) ndaj shqiptarëve sikurse edhe Greqia që ende mbajnë të pushtuara trojet shqiptare pothuajse të spastruara tërësisht nga shqiptarët Serbia mbanë Kosovën Lindore dhe Greqia  Çamërinë…!

Në vend që Serbia të dënohet e ndëshkohet nga BN (Bashkësia Ndërkombëtare) dhe BE (Bashkimi Europian) për të gjitha llojet e shfarosjeve (gjenocideve) në hapësirat Ballkanike ndaj shqiptarëve, boshnjakëve dhe kroatëve, Serbia lirohet nga këto përgjegjësi me Aktvendimin e Gjykatës së Hagës për shfarosjet e kryera në Srebrenicë e në mbarë Bosnjën ndaj boshnjakëve, aq më shëmtuar që vazhdojnë bashkëbisedimet me Serbinë kriminale pa u dënuar për krimet e kryera e pa paguar dëmet e luftës në të gjitha drejtimet, kështu që, Serbia parashtron në vazhdimësi kushte dhe kushtëzime për bisedime sikurse ajo të jetë e dëmtuara e jo kryerësi kryesor i krimeve të shëmtuara..!

Serbia në vazhdimësi ushtron ngacmime luftënxitëse, ndaj shqiptarëve në Kosovë, tue keqpërdorur pakicat ardhacakë serbe në Kosovë, që shumica prej tyre kanë qenë pjesë e strukturave ushtarako-policore dhe paramilitare serbo-çetnike gjatë kryerjes së shfarosjeve (gjenocideve) në Kosovë në të gjitha periudhat e në veçanti gjatë kohës kur ka udhëhequr shfarosjen e shqiptarëve në Kosovë, kasapi e kryeçetniku i Ballkanit Sllobodan Millosheviqi..! 

Edhe pse, pakica ardhacake serbe prej 2 deri 3% në Kosovë me Kushtetutën e Republikës së Kosovës me plotë lëshime dhe gabime, por e pranuar gjatë bisedimeve në Vien nga pala shqiptare me kërkesën e ndërmjetësueseve nga BN dhe BE , gëzojnë më shumë të drejta në të gjitha drejtimet se 2% e pakicave tjera apo e 95% e shqiptarëve vendor, por e pa pranuar nga Serbia, pavarësia e Kosovës…!

*  Pakica ardhacake serbe i ka vendet e siguruara në Kuvendin e Kosovës, që pakicat tjera s’e kanë. Pakica serbe në përgjithësi e në komunat veriore të Mitrovicës në veçanti, që nga viti 2000 s’paguajnë rrymën e harxhuar dhe tatimet, si qytetarët e tjerë në tërë Kosovën, aq më shëmtuar pagesën e kanë bërë për ta institucionet e Kosovës nga taksapaguesit e Kosovës… por me fajin e politikanëve vendor dhe ndërkombëtar nga BN e BE që pa fije turpi këtë e quajnë diskriminim pozitiv i pakicës ndaj shumicës shqiptare dhe pakicave tjera..!

** Përfaqësuesit serb në Kuvendin e Kosovës i cakton Serbia të cilët haptas me veprime se njohin pavarësinë e Kosovës, paguhen nga taksapaguesit e Kosovës dhe janë e veprojnë kundër pavarësisë së Kosovës, punojnë e veprojnë për Serbi, falë lëshimeve dhe gabimeve të qeveritarëve vendor dhe lëshimeve në Kushtetutën e Kosovës..!

***  KOS (Kisha Ortodokse Serbe) Popat serbë në bashkërendimin e veprimeve me ASHAS (Akademinë e Shkencave dhe Arteve Serbe), AU (Akademinë Ushtarake) me në krye udhëheqësin e tyre Sllobodan Millosheviqin, ushtruan dhe jetësuan të gjitha llojet dhunës për shfarosjen e shqiptarëve në veçanti dhe të tjerëve jo serbe në përgjithësi gjatë viteve 1989-1999..!

Dëshmitë në vijim:

Gjatë kësaj periudhe 10 vjeçare në Kosovë, regjimi serb në krye me kryeçetnikun

Sllobodan Millosheviqin, për mes mbikëqyrjes, kontrollit, dhe administrimit të dhunshëm ua mori me dhjetra hektar tokë pune shqiptarëve në Rrafshin e Dukagjinit (Deçan) gjëja tue u thirrur në Ligjin dhe Drejtësinë e Serbisë, ua dhuroj si pronë të pa luajtshme Manastirit të Deçanit që e drejtojnë dhe mbikëqyrin popët serbë..!

Ndërtuan kisha të reja serbe për pakicën ardhacake serbe në Kosovë edhe aty ku:

Asnjëherë s’ka pasur serbë. Ndërtuan KOS (Kishën Ortodokse Serbe) në hapësirat e Universitetit në mes të Prishtinës, që sot e kësaj dite ekziston edhe pse s’ka pasur e s’ka besimtar serbë.!

S’ka asnjë të dhënë që Serbia ka ndërtuar ndonjë kishë (KOS) në hapësirat e ndonjë shkolle apo Universiteti në territorin e Serbisë..!?

Përse, këtë veprim e kanë bërë në kryeqendrën e Kosovës në Prishtinë..!?

Përgjigjet në vijim tregojnë edhe qëllimin:

Këto veprime i kanë bërë e i bëjnë në vazhdimësi të organizuar me plane dhe programe

institucionale, të përgatitura mirë e të përcaktuar për qëllime dhe veprime sunduese, djallëzore dhe pushtuese, duke u thirrur e fshehur pas lutjeve ndaj Zotit e për qëllime djallëzore dhe politike duke u thirrur në fe dhe në Zot, duke u paraqitur hyjnor e shenjtor ndërsa në të vërtet kanë dëshmuar qysh se ekzistojnë se janë vet djalli, besa djalli do ua kishte lakmi për mashtrime, dredhi fshehjen e veprimeve çnjerëzore që i ka bërë dhe i bënë KOS dhe Serbia si shtet shfarosës (gjenocidial) ndaj shqiptarëve në veçanti dhe jo serbëve në përgjithësi..! 

Lutjet e ritet fetare serbe nëpër kisha në përgjithësi në Kosovë e në Prishtinë në kishën

e ndërtuar në hapësirat e Universitetit i kanë bërë dhe i bëjnë, për t’i ngacmuar e lënduar ndjenjat e shqiptarëve, për varret e dhimbjet ende të pa shëruara, varret e varrezat masive të shqiptarëve vendor, që vet lloj i këtyre serbëve i kanë shkaktuar me qëllime dhe paramendime, për t’ua përkujtuar të gjitha llojet e dhunës e dhunimeve, dëbimeve dhe shfarosjeve që i kanë kryer, dhe për t’u treguar tani me dredhi si paqësor e besimtar se gjëja në kishë shkojnë për t’u lutur në emër të Zotit e fesë të bindur se: Do të ketë kundërshtime dhe pengesa për jetësimin e qëllimeve të tyre djallëzore, të cilat i fshehin në emër të lutjeve e riteve fetare, që pastaj të paraqiten me ankesa para Serbisë fashiste e cila edhe për grip e për edhe nëse u bie serbëve në Kosovë i fajëson shqiptarët e lëre më kur bëhet fjalë për pengesa për rite e lutje nëpër kisha, ato i rrit e stërmadhon siç e ka profesion, gjëja për vuajtjet e pakicës serbe në Kosovë që u bëhen nga shqiptarët vendor dhe këto sa qel e mbyll sytë me ndihmën e Rusisë i paraqesin tek FN (Faktorët Ndërkombëtar) si në BE dhe në të gjitha nivelet diplomatike deri tek OKB, ku thirren mbledhje të shpejta për të analizuar gjendjen e rëndë të serbëve në  Kosovë..!

Për t’i paraqitur shqiptarët si fundamintalista islamik terroristë, dhunues e shkatërrues

e serbët si viktima edhe pse vet kanë me shekuj urrejtjen si ushqim të përditshëm shpirtëror, udhëhiqen nga fundementalizmi shumë i rrezikshëm i besimit dhe KOS dhe politika serbe që kanë djegur Arkivin e Bashkësisë Islame në Kosovë, kanë rrënuar 226 xhami vetëm gjatë periudhës 1989-1999, ushtria, policia dhe formacionet e shumta çetnike paramilitare serbe, të drejtuara e komanduara nga Shtabi kryesor i Luftës, me në krye kryeçetnikin Sllobodan Millosheviqin, nga Kosova me dhunë detyruan që të largohen një (1) miljon shqiptarë nga shtëpit e tyre, të cilat u plaçkitën e u djegën, si edhe vet popullata u dëbuar me dhunë, janë dhunuar me dhjetëra mijëra femra, mbi 1600 fëmijë janë vra e shëmtuar trupat e tyre (masakruar)mbi 315 njerëz të të gjitha moshave e gjinive janë  hedhur  nëpër puse, mbi 13000 civil të pa mbrojtur  të dy gjinive dhe të të gjitha moshave janë vrarë,  varrosur e zhvarrosur nëpër varre masive dhe bartur në Serbi e shumë edhe të djegur për t’i fshehur gjurmët e krimit..!

BE i din të gjitha këto dhe jo vetëm që heshtë, por në shumë raste u krijon hapësirë  veprimi, duke bërë trysni ndaj institucioneve të Kosovës për bisedime ashtu siç donë e kërkon  Serbia e cila vazhdimisht haptas  paraqet kushte dhe bënë kushtëzime mes tjerash thotë: 

Se Kosova e Metohia siç e quan Serbia, është pjesë e pandashme e Serbisë, këtë e kanë edhe në Kushtetutën e tyre dhe në vazhdimësi e përsërisin të gjithë udhëheqësit e Serbisë se: kurrë s’do ta njohim pavarësinë e Kosovës..!

Në vijim trajtimi i temës në fjalë, ofron të dhëna e dëshmi nga burime të ndryshme vendore dhe të huaja për llojet e shfarosjeve ndaj shqiptarëve nga pushtuesit serb dhe fshehja e tyre..!

*Dëshmi:

 Autori Branimir Anzuloviç në librin e tij me titull: ”Serbia  hyjnore nga miti te gjenocidi” Në 295 faqe, paraqet me të dhëna e dëshmi se kush ka qenë dhe kush është Serbia dhe KOS(Kisha Ortodokse Serbe) në kohë dhe hapësirë.

* “Serbia Hyjnore” është miti mbizotërues kombëtar i serbëve… Në zanafillë, miti pati një funksion të dobishëm duke ndihmuar serbët që ta përballonin poshtërimin nga disfata dhe dominimin shekullor të një kulture të huaj. Megjithatë edhe kur në shekullin XIX u rifitua shtetësia, miti ruajti fuqinë e vet, sepse e bartte premtimin se Serbia do të ringjallej si një perandori e fuqishme..” fq.13

** “Kisha e serbëve, në lidhje tejet të ngushta me shtetin, dhe kombin e tyre, qysh moti e harroi Ungjillin dhe u përkushtua në çështje politike në një shkallë dukshëm më të madhe se secilado kishë tjetër e krishterë.” Fq. 15

*Branimir Anzuloviç  *”Serbia hyjnore nga miti te gjenocidi” fq. 13.  dhe  ** fq. 15

Kur urrejtja dhe propaganda e ushqejnë dhe ndihmojnë njëra tjetrën për qëllimet e caktuara, ekziston rreziku që të keqpërdoren në kohë dhe hapësirë nga njeriu apo grup njerëzish, institucione të ndryshme shoqëror, shtetërore apo fetare, nga se elementet kryesore njerëzore, në vazhdimësi dobësohen dhe mbi sundohen e mbikëqyren nga elementet tjera të interesit, por që kanë  mbikëqyrje dhe mbajnë përgjegjësi për familje, farefisni e deri tek një krahinë apo shtet si organizim shoqëror, që thirren përherë në parime dhe rregulla njerëzore dhe shoqërore deri tek ato të besimeve fetare dhe rregullimeve të ndryshme shtetërore, që në rrethana dhe kushte të vlerësuara si të përshtatshme veprojnë për jetësimin e qëllimeve të tyre, keqpërdoren për të shfarosur një familje, farefis në një rrethinë a krahinë me popullatën e banuar, për interesa vetanake apo farefisnore brenda përbrenda përkatësisë biologjike dhe fetare të njëjtës përkatësi, ndërsa, shumë më e rrezikshme është shfarosja në masë e një populli me përkatësi tjetër biologjike dhe kombëtare me besime apo ideologji tjera, sipas propagandës dhe programeve të përgatitura për t’ i jetësuar në praktikë kur vlerësojnë se mund t’i jetësojnë ato.. gjithnjë duke fshehur për aq sa munden të vërtetën apo duke tjetërsuar e mos pranua atë bashkë me veprimet e tyre në kohë dhe hapësirë për llojet e shfarosjeve(gjenocideve) të kryera..! 

Shqiptarët në trojet e tyre vendore, në vazhdimësi kanë qenë të sulmuar e të dëmtuar si në faktorin njerëzor dhe atë ekonomik dhe janë ende të rrezikuar nga të njëjtit  pushtues ardhacak në hapësirat Ballkanike..!

Ka mjaft të dhëna e dëshmi për llojet e shfarosjeve (gjenocideve)në masë, që pushtuesit sllavo-serb dhe grek, i kanë bërë sipas planeve dhe programeve të tyre dhe i kanë jetësuar ato, në hapësirat e trojeve vendore shqiptare të pushtuara, por gjithnjë janë përpjekur e shpeshherë edhe me sukses, për t’i fshehur, zvogëluar, arsyetuar apo edhe për të mos i pranuar fare të gjitha llojet e shfarosjeve (gjenocideve) të kryera në masë, për shkatërrimin dhe zhbërjen e popullsisë shqiptare dhe bazës ekonomike, aq më shëmtuar kur veprimet e tyre çnjerëzore Serbia në veçanti, ua përshkruajnë shqiptarëve dhe veten e tyre me të gjitha veprimet kriminale dhe llojet e shfarosjeve (gjenocideve)të kryera ndaj shqiptarëve, përhapin propagandë në të gjitha mënyrat, mjetet dhe format e mundshme që burim të pashtershëm i kanë rrenat dhe mashtrimet kudo e ngado si brenda vet Serbisë edhe në politikën e jashtme kudo në botë duke paraqitur veten si viktimë… e për fatin e keq  në të shumtën e rasteve kanë pasur dhe vazhdojnë të kenë sukses dhe përkrahje sidomos nga Rusia e disa vende tjera…!

Serbia në kohë dhe hapësirë ka kryer shumë lloje të shfarosjeve (gjenocideve) ndaj popujve tjerë jo serb në hapësirat e Ballkanit përmes luftërave pushtuese që ka kryer në vazhdimësi që nga themelimi i shtetit serb, udhëhequr e këshilluar nga Kisha Ortodokse Serbe(KOS), si këshilltar kryesor i të gjitha institucioneve shtetërore, në bashkëveprim të ndërsjellët, ka qenë dhe ka mbetur ende fatkeqësia më e madhe njerëzore për të gjithë popujt që kufizohen me Serbinë shfarosëse (gjenocidiale), që s’janë të përkatësisë dhe besimit fetar  ortodokse serbe.

Me ndihmën dhe përkrahjen e Serbisë edhe sllavo-maqedonët dhe malazezët e kanë përkrahur e ndihmuar në vazhdimësi kryerjen e llojeve të shfarosjeve (gjenocideve) ndaj shqiptarëve në trojet e tyre të pushtuara.

Edhe sot e kësaj dite Serbia ushtron llojet e shfarosjeve (gjenocideve) në mënyrë  të heshtur, tinëzare ndaj shqiptarëve të Kosovës Lindore (Preshevë, Medvegjë e Bujanoc) që ende i mbanë të pushtuara me dijeninë e BE dhe faktorëve tjerë ndërkombëtarë që heshtin dhe s’marrin masa kundër Serbisë e cila s’ka ndryshuar për dhunë e shfarosje qysh se është themeluar.. dhe vazhdimisht përdor pakicën serbe ardhacake në Kosovë për ngacmime dhe luftënxitje..!

**  “Lidhja  e ngushtë në mes KOS(Kishës Ortodokse Serbe) dhe shtetit  e kombit  daton që nga viti 1219 kur u themelua Kisha Shën Sava  e dinastisë Namanja”

 ** Branimir Anzuloviç:  “Serbia  Hyjnore nga miti te gjenocidi” . fq,39

KOS (Kisha ortodokse serbe) ka qenë dhe mbetet ende burimi kryesor për nxitjen e urrejtjes ndaj popujve tjerë jo serb dhe shkaktari i të gjitha luftërave pushtuese në hapësirat Ballkanike, popËt serb përmes ligjëratave të tyre para besimtarëve serb me ligjëratat e tyre në rite e festa fetare ortodokse nëpër kisha e manastire (kryesisht në Kosovë dhe kudo në hapësirat e pushtuara Ballkanike) thirren në emër të Zotit, besimit e kishës se janë popull hyjnor dhe me të drejtën e tyre për pushtim e gjakderdhje..!

Gënjeshtra e shoqëruar me propagandën e shfrenuar për të fshehur veprimet jo njerëzore në emër të  besimit ka qenë e pranishme në vazhdimësi tek ligjëruesit nëpër KOS udhëheqës e politikanë serb  dhe si dëshmi kemi thirrjet çetnike në vitet 1990-ta, që i bënte psikiatri Ivan Rashkoviq, që për fatin e keq endej i lirë nëpër Kroaci e Bosnje, Slloveni me propagandimin e tij e deri në Vjenë të Austrisë (i cili është dashur të mbyllet në ndonjë spital psikiatrik të sigurisë së lartë bashkë me shumë udhëheqës fetar, shtetëror ushtarak e policor serb)..!

Ky far soj i pa soj e i pa njerëzi Ivan Rashkoviqi, nëpër tubimet -mitingjet të ashtu quajtura aso kohe ( Jogurt mitingje në ish Jugosllavinë të cilën vet e vranë e qan me lot krokodili pa e lëshuar emrin e saj nga goja folës fetar, politik e ushtarak, por pas këtij emri YU fshiheshin qëllimet dhe synimet e krijimit të Serbisë së madhe për të sunduar e komanduar në tërë hapësirat e ish Jugosllavisë, ëndërr e përhershme e  (KOS),(AU)dhe (ASHAS) si dhe shumë organizata e klube të ndryshme shkrimtarësh e paramilitarësh çetnikësh organizuara gjithandej hapësirave të Jugosllavisë aso kohe, duke folur e dhe propaganduar për vuajtjet serbe në Kosovë në veçanti e në Bosnje dhe  Kroaci e kudo gjëja në Jugosllavi dhe për padrejtësitë  ndaj tyre dhe për lirin e tyre, ishte propaganda e tij kryesore se: ”… serbët janë popull hyjnor “ kudo që është një varr apo një shtëpi serbi aty është Serbi..!

Ndërsa psikiatri tjetër me emrin Radovan Karaxhiqi organizonte sipas marrëveshjes parapërgatitjet e çetnikëve serb vullnetar për t’u mobilizuar e komanduar për shfarosjen e boshnjakëve në Bosnje dhe të kroatëve, sipas bashkëpunimit të ngushtë me kryeçetnikun serb e kryekomandantin  e të gjithë krimineleve Sllobodan Millosheviqin bashkë me Gjeneralin Ratko Mlladiq dhe me shumën oficer e ushtarak tjerë çetnik serbë… të rënduar në Gjykatën Ndërkombëtare të Hagës për krime kundër njerëzimit, për luftërat e shkaktuara  në hapësirat e ish Jugosllavisë, duke filluar nga viti 1990  fillimisht në Slloveni, ku pas humbjes së kësaj lufte, vazhduan në Kroaci dhe Bosnje ku kryen shfarosje dhe përfunduan me të gjitha llojet e shfarosjeve ndaj shqiptarëve në Kosovë në vitin 1999..!

Serbia e udhëhequr dhe komanduar nga Sllobodan Millosheviqi në hapësirat e ish Jugosllavisë  komandonte ushtrinë APJ (Armata Popullore Jugosllave) që drejtohej nga oficer e pushtetar serb… si dhe formacione të ndryshme policor, paramilitare çetnike serbe..! Politika serbe dhe udhëheqësit e tyre vazhdimisht propagandonin me të gjitha format dhe mjetet se janë për ruajtjen e Jugosllavisë (në realitet tinëz e pas shpinës, vepronin ditë e natë për shkatërrimin e saj gjë që këtë qëllim e synim të Serbisë e kishin kuptuar siç thonë të gjithë po edhe zogjtë e mallit, për tmerret dhe  shkatërrimet që i bëri Serbia në hapësirat e Jugosllavisë për ta  krijuar Serbinë e madhe, por  të fshehur pas emrit Jugosllavi, që vet ja bënë varrin, e vranë dhe e lëshuan në varr..!

Të njëjtën rrugë po e ndjekin sot popët e priftërinj serb në Kosovë, Mal të Zi siç po dëshmojnë rrjedhat dhe veprimet e deri tanishme kanë të njëjtën sëmurje qeveritar e pushtetar në Serbi e Bosnje të trashëguar (gjenetikisht) që nxisin urrejtje dhe luftë ndaj shqiptarëve në veçanti dhe marrjen e pushtetit në Mal të Zi përmes trazirave që organizon KOS e shtetit Serb që udhëheqtë nga pasardhësit e kryekasapit çetnik Sllobodan Millosheviqit që sot drejtojnë Serbin me në krye Aleksandër Vuçiçin , Ana Bernabiqin, Ivica Daçiqin, iça e viça të tjerë, por edhe me përkrahjen e Rusisë e cila në të gjitha periudhat  e ka përkrahur dhe po e përkrah Serbinë për të jetësuar planet e saja për daljen në Detin Adriatik, ku për fatin e keq të shqiptarëve qeveria e tanishme në Shqipëri po ia mundëson e hap  rrugët përmes planit të ashtuquajtur. ”Ballkani i Hapur” që nuk dallon aspak nga të njëjtat qëllime të ish Jugosllavisë ku Serbia në emër të saj vepronte për të jetësuar planin e Serbisë së Madhe…por me emër tjetër Jugosllavi..!

Serbia në vazhdimësi përdor një thënie për të fshehur të vërtetën për humbjet e saja në luftë, duke filluar nga lufta e Kosovës më 1389 dhe i feston humbjet si fitore.

Dëshmia në vijim:

 “Serbia gjithnjë ka fituar në luftë dhe ka humbur në paqe…”  në vitet 1988 -1989 kjo thënie është përsëritur në tubime dhe mitingje që organizonte Serbia, në veçanti nga udhëheqësi politik serb në Serbi Borisav Joviq. Nëse analizohet drejtë është e kundërta se: “Serbia ka humbur në luftë dhe ka fituar në paqe”. Lidhur me këtë ka mjaft të dhëna e dëshmi, sepse Serbia dhe serbët ndoshta janë i vetmi popull që humbjet i festojnë si fitore dhe këtë përmes gënjeshtrave që janë thesari dhe pasuria e tyre kombëtare më e madhe gjatë gjithë zhvillimeve dhe ngjarjeve qysh nga themelimi i shtetit  Serb e deri në ditët e sotme..! Të gjitha veprimet kriminale, llojet e shfarosjeve (gjenocideve) i ka fshehur dhe i fsheh në vazhdimësi dhe ato ua përshkruan të dëmtuarave(viktimave) , që vet Serbia i ka dëmtuar me shfarosje..!

 1.Dëshmia në vijim:

Image

Dobrica Qosiq, ”babai i kombit serb”

2.“Serbia në fillim të Frytorit(Shtatorit)1912-tës fshehtas erdhi grupi i oficerëve serbë që i printe   koloneli i Shtabit të ushtrisë serbe,  Dragutin Dimitrijevq –Apis, ku zhvilloi bisedime me Isa Boletinin dhe sipas raportit  të oficerëve serb nga këto biseda shqiptarët” e kishin mbajtur besën deri në fund, edhe pse shumica  e këtyre njerëzve një muaj  më vonë do të luftojë kundër ushtrisë serbe. Në lidhje me këtë takim dhe bisedë. Shkrimtarja angleze  Edith Durham do të shkruaj se  Isa Boletini atëherë u besoi naivisht oficerëve serbë. Por, se Miss Edith Durham kishte  të drejtë do të tregojnë ngjarjet, të cilat do të pasojnë së shpejti.

Më 17 Frytor (Shtator) 1912, mbreti i Serbisë, Pjetri karagjorgjeviq , do t’i drejtohet me Proklamaten e luftës popullit serb, e cila do të botohet në gazetën “Politika” me 18  frytor(shtator). Në Proklamatë thuhet:” Ngjarjet më të reja  e kanë vënë prap në rend të ditës  zgjidhjen e fatit të Gadishullit  Ballkanik, kurse me këtë edhe fatin e Serbisë së Vjetër , të kësaj  nëne të lavdishme dhe të pikëlluar të Mbretërisë  sonë, ku  është thelbi i shtetit serb të mbretërve dhe të perandorëve të vjetër, ku janë fronet e lavdishme nemanjiqe: Ras i Novi Pazarit, Prishtina, Shkupi, Prizreni.

Unë në emër të Zotit e kam urdhëruar ushtrinë Time që të niset në luftën e shenjtë për liri.

Ushtria ime, përveç të krishterëve do të gjejë edhe shqiptarët, të krishterë e myslimanë, me të cilët  populli ynë jeton qe njëmijë e treqind vjet, duke ndarë me ta të mirën e të keqen. Ne të gjithë atyre ua sjellim lirinë, vëllazërimin, barazinë në çdo gjë me serbët. Serbia jonë  do ta sjellë edhe atje paqen dhe përparimin e dëshiruar, ashtu si ua ka sjellë këtë edhe rretheve të çliruara më 1877-78: atje jetojnë qytetarët e lirë, të përparuar, të vetëdijshëm. Atë jetë do ta krijojmë edhe në brigjet e Llapit, të Sitnicës, të Ibrit, të Drinit, të Vardarit “.

Mikel Ndreca 87 vjet terror dhe gjenocid shtetëror (1912-199)  fq. 10 & 11.

E vërteta qëndron krejt ndryshe nga e gjithë kjo që u përmend sipër me fjalë e premtime të mrekullueshme për liri e barazi për të gjithë  qytetarët që do të u siguroi Serbia..!

Veprimet e ushtrisë serbe në Kosovë ndaj popullatës shqiptare ishin: Vrasje, dhunime, plaçkitje, dhe dëbime nga trojet e tyre vendore.  Dëshmitë në vijim vërtetojnë këtë:

 Mikel Ndreca: 87  vjet  terror dhe gjenocid shtetëror (1912-199)  fq. 10 & 11.

Serbia propagandonte liri e barazi për shqiptarët para se të pushtonte territoret e tyre etnike, pas pushtimeve u dëshmua se: Serbia kreu shfarosje(gjenocid) ndaj shqiptarëve vendor në trojet e tyre duke krye vrasje, dhunime, plaçkitje, djegje, dëbime nga trojet e tyre në vijim njëra nga shumë dëshmitë tjera:

3.Dëshmi:

 4.Vendbanimet shqiptare të pushtuara nga Serbia në Sanxhakun e  NishiImage

9 Faqe -foto me dëshmi  nga libri i autorit  Mikel Ndreca “87 vjet terror dhe gjenocid shtetëror (1912-1999)”                    

Siç po dëshmohet për veprimet e Serbisë në këto 200 vitet e fundit është vërejtur se kush e ka ndihmuar dhe kush po e ndihmon Serbinë në këtë politikë tue filluar prej KOS- popët, ushtria, policia paramilitar e çetnikët mbarë dhe partitë politike, pa i lënë anash edhe disa faktor ndërkombëtar të huaj..!

WWW.GAZETA.MK

Ngjarja paraprake

Përse guaca e WC-së pothuajse gjithmonë ka ngjyrë të bardhë?

Ngjarja e ardhëshme

Rrethi i dytë i zgjedhjeve vendore, KSHZ me plan të ri për të siguruar proces të pandërprerë

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian