Kur ke një nënë të fortë, duke u rritur bëhesh një grua e fortë

ur keni një nënë të fortë, e kuptoni që nuk keni nevojë për asnjë burrë për të gjetur lumturinë. E kuptoni që çdo vajzë mund të “lulëzojë” vetë, pa ndonjë mbështetje.

Kur keni një nënë të fortë, ju mësoni të kultivoni pavarësinë tuaj. Si ta shprehni këndvështrimin e tij në rrethanat shoqërore. Si të mbroni veten në konflikte. Si të mbijetoni vetë dhe të evoluoni. Zbuloni se si të kujdeseni për veten, siç e bëri edhe nëna juaj, sepse doni ta bëni krenare atë.

Kur ke një nënë të fortë, mësoni se çfarë është dashuria. Dini se si duhet të sillen me njëri-tjetrin në një familje. Dini se si është një marrëdhënie e shëndetshme dhe një marrëdhënie toksike. Cilin lloj personi duhet të përshëndetni me krahë të hapura dhe nga kush duhet të mbani distancë?

Kur ke një nënë të fortë, respekton veten. Nuk lejoni asnjë t’ju zvogëlojë. Nuk lejoni të trajtoheni nga askush si një objekt. Kërkoni të trajtoheni me respekt.

Kur keni një nënë të fortë, e dini që të qash nuk do të thotë dobësi. Dështoni, keni sukses, bini dhe ngriheni. Bindeni veten se mund ta bëni, se jeni të mirë. Kurrë nuk e pranoni dështimin si një opsion. Vazhdoni të përpiqeni derisa të merrni atë që dëshironi.

Kur ke një nënë të fortë, nuk harroni kurrë se e meritoni. Ju nuk i lejoni të tjerët të përfitojnë nga ju sepse e dini që nëna juaj nuk do të toleronte një sjellje të tillë. Ju i mbani standardet tuaja të larta sepse jeni mësuar se meritoni më të mirën.

Kur keni një nënë të fortë, nuk ndiheni kurrë vetëm. Çfarëdo që të ndodhë, ju keni dikë që t’ju çojë. Keni dikë që t’ju kujtojë se mund të përballoni edhe kohët më të vështira. Keni dikë që do t’ju shtyjë të ndiqni ëndrrat tuaja, sepse e di që ju jeni mjaft të zgjuar për të arritur suksesin.

Nëna e fortë është frymëzimi juaj. Është modeli juaj. Kur ke një nënë të fortë, duke u rritur bëhesh një grua e fortë!

Ngjarja paraprake

Ja formacionet e derbit të madh shqiptar në Maqedoni! Shkëndija më e mirë

Ngjarja e ardhëshme

Berisha i përgjigjet publikisht Ramës: Ja pse e votova raportin e Dick Marty

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian