Kuptimi i vërtetë i dashurisë së pakushtëzuar: Si të duash pa kushte

 Të gjithë duam dashurinë e vërtetë në jetën tonë, por a e dimë vërtet se çfarë është dashuria? Ndërsa koncepti i dashurisë ndryshon, kuptimi i dashurisë së pakushtëzuar shkon shumë më thellë sesa mund të mendojmë. Ja çfarë është dashuria e pakushtëzuar dhe si ndryshon nga dashuria e kushtëzuar.

Çfarë është dashuria e pakushtëzuar?

“Dashuria e pakushtëzuar nuk ka të bëjë aq shumë me mënyrën se si ne e pranojmë dhe durojmë njëri-tjetrin, sa ka të bëjë me zotimin e thellë që kurrë, në asnjë kusht, të mos ndalojmë së sjellësh të vërtetën me të meta se kush jemi njëri-tjetrit.” – Mark Nepo

Çfarë është dashuria me kusht?

Dashuria me kusht është krejtësisht e kundërta e dashurisë së pakushtëzuar. Në fakt, dashuria e kushtëzuar nuk është vërtet “dashuri” në kuptimin e vërtetë të fjalës, sepse ajo vjen nga egoja, jo nga zemra.

Si të përjetoni dashuri të pakushtëzuar

Sa herë që përjetoni një emocion që nuk ju pëlqen, përqafoni atë, mos e largoni

Praktikoni vëmendjen dhe lidheni me trupin tuaj

Përqafoni mendimet dhe zakonet tuaja negative

Pyesni veten: “A po i vendos kushte kësaj marrëdhënieje?”

I jep dikujt diçka pa dashur asgjë në këmbim

Bëhuni të vetëdijshëm për shkaktarët që ju bëjnë të mbylleni

Fali të tjerët (dhe veten) dhe liro veten të lirë

Praktikoni ta doni veten dhe të tjerët pikërisht “siç është”

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Joshja e çuditshme e popujve nga udhëheqësit autoritarë

Story i radhës

Arsenal afër transferimit të Marquinhos

Të fundit nga