Kroacia ‘ngrin’ çmimet e karburanteve për një muaj

Nga sot, për shkak të vendimit të qeverisë, çmimet e karburantit në pikat e karburantit janë të kufizuara. Çmimet e benzinës nuk mund të kalojnë 11.10 kruna, dhe naftës 11.00 kruna.

Në praktikë, kjo do të thotë që nga mesnata, benzina dhe nafta shiten me të njëjtat çmime në pothuajse të gjitha pikat e karburantit.

Për shkak të dekretit të qeverisë, praktika e çmimeve më të larta të karburantit në autostrada, por edhe çmime përgjithësisht të ndryshme në pika të ndryshme karburanti, do të hiqet që sot.

Kjo do të thotë gjithashtu se shpërndarësit nuk lejohen të shesin karburantet e tyre Premium me çmime më të larta, kjo është arsyeja pse Ina tashmë ka njoftuar se do të shesë vetëm karburantet e saj Class Plus deri në mbarimin e stoqeve.

Dekreti për përcaktimin e çmimeve më të larta të shitjes me pakicë të produkteve të naftës të miratuar nga qeveria të enjten përcakton çmimet maksimale me pakicë me taksë mbi vlerën e shtuar për benzinën motorike Eurosuper BS 95, Eurosuper BS 98 dhe Eurosuper BS 100 në vlerë prej 11.10 kruna për litër. Një çmim maksimal prej 11 kuna për litër është vendosur për Eurodiesel BS.

Nuk lejohet të ngarkohen tarifa ose kosto të tjera që nuk janë të përcaktuara me Dekret ose rregullore të tjera të veçanta për çmimin më të lartë të shitjes me pakicë të produkteve të naftës, tha Ministri i Ekonomisë dhe Zhvillimit të Qëndrueshëm Tomislav Çoriç.

Shumat maksimale të çmimit përfshijnë çmimin e produktit të naftës, akcizën dhe TVSH -në. Çmimi i një produkti të naftës përfshin primin e entitetit energjetik, i cili përfshin marzhin. Çmimet maksimale me pakicë përcaktohen për një periudhë të pandërprerë maksimumi 30 ditë nga data e hyrjes në fuqi të kësaj Rregulloreje, pra deri më 16 nëntor.

WWW.GAZETA.MK

Ngjarja paraprake

Presidentja Vjosa Osmani buron ndriçim me të vërteta në KS të OKB-së për Republikën e Kosovës!...

Ngjarja e ardhëshme

Prekëse/ Nëna doli nga banesa, por u kthye të shpëtonte djalin, zjarrfikësi tregon kush i vuri flakën banesës

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian