KQZ merr vendimin për mandatin e deputetit Zef Hila

Konfirmohet mandati i Zef Hilës i cili kandidonte për deputet të koalicionit PD-AN në qarkun e Shkodrës. Në mbledhjen e sotme, sekretari i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve Ylli Merkaj bëri publike përgjigjet që kanë ardhur nga tre institucione, drejtoria e Burgjeve, drejtoria e Gjendjes Civile dhe Prokuroria e Përgjithshme.

“Zef Hila ka depozituar në KQZ formularin e vetëdeklarimit ku nuk ka deklaruar asnjë të dhënë në lidhje me ndalimet nga ligji. Në përgjigje të shkresës së KQZ, drejtoria e Përgjithshme e Burgjeve ka deklaruar ka një vendim të gjykatës së Shkodrës ku është deklaruar i pafajshëm për veprën penale të shpërdorimit të detyrës.

Drejtoria e Gjendjes Civile ka deklaruar se Hila nuk ka bërë ndryshim të gjeneraliteteve. Hila nuk pëfshihet në kushtet e ndalimit të nenit 2 apo për moszgjedhshmërinë. Për këtë arsye KQZ ka miratuar listën e PD-AN në 12 qarqet.

Duke qenë se prokuroria e përgjithshme pasi ka kryer verifikimet e nevojshme brenda vendit, referon se zoti Hila nuk është deklaruar fajtor për veprat penale dhe nuk ka indicie për dënim jashtë territorit të Shqipërisë”, u shpreh Merkaj.

Ngjarja paraprake

Meksika do të zbulojë se kush ishte përgjegjës për shembjen e metrosë, nga i cili mbetën të vdekur 23 persona

Ngjarja e ardhëshme

Liga e Kampionëve 2021/22: Ekipet që kanë arritur të sigurojnë biletën deri tani

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian