Kosova e gëzon të drejten me paditë Serbinë dhe nuk ka nevojë për ndihmen Edi Ramës

Së pari, më qiti jasht taktit, deklarata e Kryeministrit të Shqipërisë së shkret, se Kosova nuk duhet me e paditë Serbin për dëme të luftes, për gjenocid por, duhet të bisedon me Serbin. Mendoja se a egziston donji mundësi që, Rames rreptësisht ti ndalohet shqiptimi I fjales apo emrit KOSOVË.

Ditë më parë u botua një artikull I imi, përkitazi me mundësin e paditjes së Serbis për dëme dhe krime të luftes.

Megjithatë, prap lexoi, madje, mendime të juristëve se, për të paditur Serbin, Kosoves I duhet ndihma e donji shteti tjeter, nga se Kosova nuk është anëtare e OKB. Po befasohem.

Shkurt

Statuti I Gjykates ndërkombëtare të drejtësis (GJND ose ICJ) në nenin 34/1, vërtetë, citon se palë, para gjykates në fjalë, munden me qenë shtetet anëtare të OKB.

Por, neni I radhes I Statutit – 35/3, në mënyrë shum të qartë, e parashef edhe mundësin e paraqitjes së shteteve jo anëtare të OKB, në cilsi të pales por, shteti jo anëtar, duhet ti kompenzon shpenzimet e procedures, të cilen e cakton gjykata.

Po e përseriti, shum thjeshtë, për informacione, Kosova duhet ti drejtohet Sekretariati të gjykates në fjalë I cili vepron pran OKB, me emrin REGISTRY.

Ngjarja paraprake

Sa duhet të prisni para se të jepni puthjen e parë?

Ngjarja e ardhëshme

Gjatë kësaj jave parashihet të mbajë mot relativisht i qetë

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian