Kjo është përqindja e përkatësive fetare në RMV

Enti Shtetërorë për Statistika sot ka publikuar rezultatet e para zyrtare të regjistrimit, përcjell TV21. Gjithsej janë regjistruar 2.097.319 qytetarë, ndërsa rezidentë janë 1.836.713 qytetarë. Sipas përkatësisë fetare 46,14% e banorëve janë deklaruar si të krishterë ortodoks, 32,17% si myslimanë, 0.37% so katolikë.

Ndërsa pjesa tjetër janë deklaruar si protestantë, agnostikë, budistë dhe religjione tjera.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Regjistrimi, 32.17% e qytetarëve janë deklaruar se i takojnë fesë islame, 46.14%-ortodoks

Story i radhës

Gjimshiti: Dhamë gjithçka në fushë

Të fundit nga