Këto janë disa shenja si të kuptoni që dikush po ju gënjen!

Dr. Lillian Glass, analist i sjelljes, eksperti i gjuhës së trupit dhe autori i “The Body Language of Liars”, tha kur përpiqeni të kuptoni nëse dikush po gënjen, së pari duhet dini se si vepron zakonisht ai person.

Ja disa shenja që tregojnë se dikush po ju gënjen:

Njerëzit të cilët ndryshojnë shpejt pozicionin e kokës

Nëse shihni dikë të bëjë një lëvizje të papritur të kokës kur i bëni një pyetje të drejtpërdrejtë, mund të gënjejnë për diçka.

Frymëmarrja e tyre gjithashtu mund të ndryshojë

Kur dikush gënjen, ata mund të fillojnë të marrin frymë rëndë, tha Glass.

” Trupi juaj përjeton këto lloj ndryshimesh kur jeni nervozë dhe ndjeheni të tensionuar – kur gënjeni.”

Ata tentojnë të qëndrojnë shumë mirë

Është njohuri e zakonshme që njerëzit lëvizin kur nervozohen, por duhet patur kujdes edhe nga njerëzit që nuk lëvizin aspak.

Ata mund të përsërisin fjalët ose frazat

“Kjo ndodh sepse ata po përpiqen t’ju bindin ju dhe veten për diçka. Ata po përpiqen të vërtetojnë gënjeshtrën në mendjen e tyre”,tha Glass.

Ata mund të ofrojnë shumë informacione

Kur dikush jep shumë informacion dhe veçanërisht një tejkalim i detajeve, ekziston një probabilitet shumë i lartë që ai/ajo nuk po ju thotë të vërtetën. “Gënjeshtarët shpesh flasin shumë, sepse shpresojnë se, me gjitha bisedat e tyre dhe hapjen e dukshme, të tjerët do t’i besojnë.”

Ata mund të prekin ose mbulojnë gojën e tyre

“Një shenjë paralajmëruese e gënjeshtrës është se një person automatikisht do t’i vendosë duart mbi gojën kur nuk duan të merren me një çështje apo të përgjigjen në një pyetje”, thotë Glass.

Ata janë të prirur të fshehin pjesët e lënduara të trupit

Kjo mund të përfshijë fyt, gjoks, kokë ose bark.

“Këtë e shoh shpesh në sallën e gjyqit kur punoj si këshilltar për avokatët. Gjithmonë kur dëshmia e dikujt ka goditur nervat tek i pandehuri, kur shoh dorën e tij që mbulon pjesën e përparme të fytit”, tha Glass.

Ata janë të prirur të zvarrisin këmbët

Zvarritja e këmbëve ju tregon se gënjeshtari potencial nuk ndihet rehat dhe është nervoz. Gjithashtu ju tregon se ai/ajo dëshiron të largohet nga situata, thotë ajo.

E kanë të vështirë që të flasin

“Nëse e keni parë ndonjëherë marrjen në pyetje të një të dyshuari që është fajtor, shpesh vini re se e ka gjithnjë e më të vështirë që të flasë”, shkroi Glass. “Kjo ndodh sepse sistemi nervor automatik zvogëlon rrjedhën e pështymës gjatë kohëve të stresit, e cila than mukozën e gojës”.

Ata mund të shohin drejt e në sy pa ndonjë të keq

Kur njerëzit gënjejnë, është e zakonshme që ata të thyejnë kontaktin me sy, por gënjeshtari mund të shkojë milje shtesë për të mbajtur kontaktin me sy në përpjekje për të kontrolluar dhe manipuluar ju.

Ata janë të prirur të vënë një shumë

“Kur një gënjeshtar bëhet armiqësor apo mbrojtës, ai përpiqet të kthejë situatat nga ju”, thotë Glass.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

G7 refuzon kërkesën e Putinit për të paguar energjinë ruse në rubla

Story i radhës

Presidenti Meta përkujton 25-vjetorin e tragjedisë së Otrantos: Eksodi i pandalshëm i shqiptarëve vazhdon edhe sot!

Të fundit nga