Këshilla prindërore / 5 shenjat treguese të fëmijëve që gënjejnë

Fëmijët nuk ndryshojnë nga të rriturit kur gënjejnë. Gënjeshtra lidhet me disa veprime, gjeste dhe shprehje. Njohja e këtyre reagimeve mund t’ju ndihmojë të dalloni kur fëmija juaj mund të gënjen.

Këtu janë 5 shenjat më të zakonshme të gënjeshtrës:

Shmangin ose ndryshojnë temën e bisedës

Nëse fëmija juaj shpreh lehtësim kur bëhet një bisedë për një çështje specifike, ose përpiqet t’jua tërheqë vëmendjen për të shmangur një diskutim, mund të jetë koha për ta shqyrtuar më tej këtë çështje. Fëmijët shpesh angazhohen në një aktivitet të tillë për të mos u kapur duke thënë një gënjeshtër ose për të mos u detyruar të thonë një gënjeshtër në një situatë të pakëndshme.

Shmang kontaktin me sy

Kur fëmijët më të mëdhenj flasin një gënjeshtër, ata zakonisht shmangin takimin me shikimin tuaj ose kontaktin me sy me ju. Megjithatë, ky mund të mos jetë rasti për të vegjlit shumë të vegjël, të cilët kanë vështirësi të dallojnë të vërtetën nga imagjinata. Kështu që fëmija juaj parashkollor mund t’ju shikojë në sy dhe t’ju thotë se shoqja e saj dragua i bëri një vizitë pasdite. Fëmijët më të rritur mund të mësojnë të gënjejnë me fytyrë të drejtë me kohë dhe përpjekje.

Shprehjeve të fytyrës

Përpjekja për të gënjyer mund të rezultojë në ndjenja frike, lehtësimi, zemërimi ose agonie. Ndërsa gënjen, i riu juaj mund të përpiqet të fshehë emocionet e tij. Ju mund të dalloni kur i riu juaj po përpiqet të fshehë shprehjet e tij duke vëzhguar nga afër fytyrën e tij. Gjithashtu, ndonjëherë mund të ketë një mospërputhje midis shprehjes së fytyrës së fëmijës suaj dhe fjalëve të tij.

Shpjegon në detaje

Jini të vetëdijshëm nëse fëmija juaj ju ofron më shumë informacion se normalisht për çdo gjë. Nëse ai zakonisht nuk është një folës i madh, por nuk mund të ndalojë së foluri për diçka, kjo mund të sugjerojë se ai ose gënjen ose bën gjithçka që mundet për të shitur argumentin e tij.

Mban një distancë

Nëse fëmija juaj mban një distancë të sigurt nga ju ose tërheq një libër ose një jastëk në gjoks si pengesë, kjo mund të jetë një tjetër shenjë joverbale që ngre dyshime.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Tragjike/ Rrëzohet avioni, humbin jetën dy persona

Story i radhës

Mjegull në rrugët Tetovë-Grupçin, Kumanovë – Shkup dhe Katllanovë – Veles

Të fundit nga

AlbanianMacedonianEnglish