​Këngët e fundit të regjistruara nga artistë të famshëm

Elvis Presley – “Way Down”

‘Way Down’ ishte kënga e fundit e regjistruar nga Elvis Presley. Kënga u regjistrua në tetor 1976 dhe ishte kënga e fundit para vdekjes së tij më 16 gusht 1977.

Jimi Hendrix – “Belly Button Window”

Ironikisht, kënga e fundit që kitaristi legjendar ka regjistruar para se të vdiste, kishte të bënte me lindjen. Kënga, e regjistruar më 22 gusht 1970, mbyll albumin e tij të publikuar pas vdekjes, “Cry of Love”.

Johnny Cash – “Like the 309”

“Like the 309” ishte kënga e fundit e regjistruar nga “Man in Black”. Kënga u publikua pas vdekjes në vitin 2006, tre vjet pas vdekjes së tij.

The Doors – ‘Riders on the Storm’

Dhjetor 1970 ishte hera e fundit që Jim Morrison, Ray Manzarek, Robby Krieger dhe John Densmore ishin në studio së bashku. Kënga u publikua pasi Morrison vdiq, në albumin e tyre në studio të vitit 1971 “LA Woman”.

Freddie Mercury – “Mother Love”

“Mother Love” ishte kënga e fundit që këngëtari ikonë ka regjistruar ndonjëherë me Queen. Është regjistruar në maj 1991 në Mountain Studios në Montreux, Zvicër. Freddie Mercury vdiq gjashtë muaj më vonë.

Nirvana – “You Know You’re Right”

Pjesa ikonë e regjistruar “You Know You’re Right” në Robert Lang Studios në North Seattle përfundoi në janar 1994. Megjithatë, kënga nuk u publikua deri në tetor 2002.

Janis Joplin – ‘Mercedes Benz’

Kënga e fundit e regjistruar nga Janis Joplin është gjithashtu një nga hitet e saj më të mëdha. ‘Mercedes Benz’ u regjistrua vetëm tre ditë para se Joplin të gjendej i vdekur në 4 tetor 1970.

The Beatles – ‘Because’

‘Because’ ishte kënga e fundit e regjistruar nga Fab Four në Abbey Road Studios në 1969.

Led Zeppelin – ‘I’m Gonna Crawl’

‘I’m Gonna Crawl’ ishte kënga e fundit e grupit, e regjistruar në nëntor 1978 në Polar Studios të ABBA në Stokholm, Suedi.

John Lennon – ‘Walking on Thin Ice’

Kënga e fundit e regjistruar e John Lennon nuk ishte e tij. “Walking on Thin Ice” ishte kënga e gruas së tij, Yoko Ono. Lennon mbante një kasetë të përzierjes përfundimtare të këngës kur u vra në 1981.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Josa shkund Vllazninë

Story i radhës

Türkiye do të fillojë prodhimin masiv të sistemeve vendase të mbrojtjes ajrore

Të fundit nga

AlbanianMacedonianEnglish