KEDS-i tregon se cilat zona dhe pse do të mbesin pa rrymë

KEDS-i ka bërë të ditur se gjatë dy ditëve të ardhshme do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa zona të vendit.

Sipas njoftimit, ndërprerja e rrymës do të bëhet për shkak të punimeve që do të kryhen në rrjet.

Punimet do të kryhen nga ekipet e KEDS-it dhe palët e treta, ndërsa janë të domosdoshme për siguri të sistemit.

Njoftimi nga KEDS:

30.03.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

TS 35/10kV Mazgit do të ndërprehet:

Dalja 10kV Shkabaj (Kodi:15019002 ) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Shkabaj, Mazgit- një pjesë, Obiliq- një pjesë, Reforma dhe Al Petrol.

Arsyeja: Rregullimi i urave dhe punimi i kokave.

2.

TS 110/10(20) kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

NS 10/0.4 kV Rambuje 3 (Kodi:11000015141) prej orës 10:30-13:00.

Vendet: Rr. Ganimete Tërbeshi, rr. Ali Kelemendi, rr. Gazmend Zajmi ( një pjesë), rr. Lordi Bajron (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i kokave kabllovike në transformatorë.

3.

TS 35/10kV Koliq do të ndërprehet:

Dalja 10kV Keqekollë-Hajkobillë (Kodi:14016004 ) prej orës 11:00-11:30 dhe 14:45-15:15.

Vendet: Keqekollë, Prapashticë, Hajkobillë, Dabishevc dhe Mutivodë.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

4.

TS 35/10kV Koliq do të ndërprehet:

NS 10/0.4 kV Qerovitë Keqekollë (Kodi:14016004040) prej orës 11:00-15:15.

NS 10/0.4 kV Govorët Prapashticë (Kodi:14016004044) prej orës 11:00-15:15.

Vendet: Lagjet: Qerovitë dhe Govorët.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i SHTM pasi janë të dëmtuar, afër rrëzimit.

Mitrovicë

1.

TS 35/10kV Shupkovc do të ndërprehet:

Dalja 10kV Betonjerka (Kodi:70000104 ) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Rrugët: Agim Ramadani, Kemajl Ataturku, Fan Noli (një pjesë), Maria Shllaku (një pjesë), Nystret Musa (një pjesë), Shemsi Ahmeti (një pjesë), Bislim Bajgora (një pjesë), Brigada 141 Mehë Uka (një pjesë), Esat Meholli (një pjesë), Kalabria (një pjesë), Rifat Dedia (një pjesë), Halim Bajgora (një pjesë), Nezir Miftari (një pjesë), Kadri Bistrica (një pjesë) dhe Boletin (një pjesë). Fshatrat: Zabërxhë (një pjesë), Selac (një pjesë), Lisicë (një pjesë) dhe Melenicë.

Arsyeja: Ndërrimi shtyllave 10kV.

Ferizaj

1.

TS 110/35/10kV Lipjan do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Sllovija (Kodi: 41000003) prej orës 10:00 deri ne ora 14:00

Vendet: Fshatrat: D.Gushterica, G.Gushterica, Dobratin, Gadime e Ulët (një pjesë), Gllavicë, Livagjë, Marec, Sllovi dhe Smallushë.

Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve, izolatorëve, riparimi I shtyllës ku mundet të riparohet, ndërrimi i konzollave ku ka nevojë etj.

Prizreni

1.

TS 35/10kV Zhuri do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Hoqa e qytetit (Kodi: 30035005) nga ora 10:00 deri në ora 14:00.

Vendet: Fshatrat: Billushë, Hoçë e Qytetit, Jeshkovë, Leskovec dhe Lubiqevë.

Arsyeja: Revizion ne LP 10kV, ndërrimi/përforcimi i shtyllave të dëmtuara.

Gjilan

1.

TS 110/35/10 kV Viti do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Begunca (Kodi:61067010) prej orës 10:00 deri ne ora 14:00

Vendet: Fshatrat: Beguncë, Letincë, Lubishtë, Ramnishtë (një pjesë) dhe Vërnakollë (një pjesë).

Arsyeja: Ndërrimi i izolatorëve të tensionit të mesëm dhe i shtyllave 12m.

Gjakovë

1.

TS 35/10 kV Gjakova 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Cermjani (Kodi:80080012) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Fshatrat: Bardhaniq, Bare e Madhe, Bec, Bërdosana, Cermjan, Doblibarë, Gërgoc, Jabllanicë, Kodrali, Kralan, Meqe, Netiç, Qerim (2 konsumatorë), Rashkoc, Sukë, Vraniq, Zhabel dhe Zhdrellë.

Arsyeja: Rregullimi i kokës së kabllos para stabilimentit në Cermjan.

2.

TS 110/ 35/10 kV Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja 10kV Biznesi (Kodi:82000020) prej orës 07:30 deri në ora 08:30

Vendet: 19 konsumatorë komercial – rrugët: 486 Xhelal Hajda-Toni, 487 UÇK-së, 488 Mizair Isma, 489 Avdullah Bugari, 491 Vëllezrit Frashëri, 493 Hasan Prishtina, 502 Sylejman Vokssi (2 konsumatorë), 539 Haxhi Zeka, 547 Tafil Zyberi, 551 Edit Durham, 557 Bekim Sylka (1 konsumatorë) dhe fshati Zatriq (8 konsumatorë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, që të kthehet furnizimi i TS nga LP Biznesit në LP 10 kV Dragobili të kyçur më parë për shkak të mbingarkesës në NS 35 kV Malisheva.

3.

TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10kV Dragobili (Kodi:82082006) prej orës 07:30 deri në ora 08:30

Vendet: Rrugët: 605 Rilindja Kombëtare (3 konsumatorë), 608 Hamdi Berisha (1 konsumator), 557 Bedri Berisha (1 konsumator); fFshatrat: Astrazub, Dragobil, Drenoc, Guriq, Janqishtë, Kërvasari, Marali, Maxharrë, Pagarushë dhe Shkozë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ëe te kthehet furnizimi i TS nga LP Biznesit në LP 10 kV Dragobili të kyçur më parë për shkak të mbingarkesës ne NS 35 kV Malisheva.

4.

TS 110/ 35/10 kV Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja 10kV Qyteti 2 (Kodi:82000004) prej orës 09:00 deri në ora 11:00

Vendet: Rrugët: 409 Sylejman Vokshi, 486 Xhelal Hajda-Toni, 487 UÇK-së, 488 Mizair Isma, 489 Avdullah Bugari, 490 Gëzim Hamza-Piktori, 491 Vëllezrit Frashëri, 492 Agom Çelaj, 493 Hasan Prishtina, 494 Bekim Sylka, 496 Mexhit Mustafa, 497 Shkelzen Krasniqi, 500 28 Nëntori, 502 Sylejman Vokshi, 510 Bujar Thaqi, 512 Ali Sokoli, 513 Sheh Hilmi Maliqi, 514 Bajram Veliu, 516 Vëllezërit Frashëri, 525 Kuvendi i Manastirit, 526 Rifat Dina, 527 Sabit Shabandula, 528 Fitim e Enver Duraku, 529 Ramiz e Xhevdet Krasniqi, 530 Agim Kelmendi, 531 Selim Berisha, 532 Bekim Isma, 533 Sakip Bellaga, 534 Viktimat e Korrikut, 535 Prof.Hamdi Berisha, 540 Jeton e Besim Kabashi, 541 Dëshmorët e Zatriqit, 542 Musë Rahoveci, 544 Shkelzen e Luan Krasniqi, 545 Ismail e Besim Gashi, 546 Fahredin Hoxha, 547 Tafil Zyberi, 548 Mark Sopjani, 554 Uiiam Uoker, 555 Shkelzen Zllanoga, 557 Bedri Berisha, 558 Jahë Hoti, 608 Hamdi Berisha dhe Luftëtari.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, për rregullimin e kabllove, për mbylljen e kapakut për evitimin e rrezikut në TS Rahovec XV.

5.

TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10kV Mirusha (Kodi:82082002) prej orës 11:30 deri në ora 12:30

Vendet: Rrugët: 603 Adem Jashari (1 konsumator), Imer Krasniqi (7 konsumatorë), 605 Hamdi Berisha (1 konsumator), 606 Pavarësia (1 konsumator); fshatrat: Bubël, Burim, Carallukë (3 konsumatorë), Damanek, Gurbardhë, Llapçevë, Lubizhdë, Lubizhdë e Malishevës, Lumnishtë, Mirushë, Mrasor, Panorc (një pjesë) dhe Turjakë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, demontimi i shtyllës së tensionit të mesëm, largimi i rrezikut.

Punime nga palët e treta

Gjilan

1.

TS 35/10 kV Artana do të ndërprehet:

Dalja 10kV Slivova (Kodi:60024003 ) prej orës 09:00-09:15 dhe 13:45-14:00.

Vendet: Fshatrat: Artanë-Llabjan (një pjesë), Artanë (një pjesë), Bostan, Brus (një pjesë), Dragoc, Kukavicë, Gelmivad (një pjesë), Izvor, Koznicë, Llabjan, Llajshevc, Manishnicë, Parallovë (një pjesë), Prekovc, Vlasali dhe Zebincë.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

TS 35/10 kV Artana do të ndërprehet:

NS 10/0.4 kV Vllasali (Kodi:60024003018) prej orës 09:00-14:00.

NS 10/0.4 kV Kulla Vllasali (Kodi:60024003058) prej orës 09:00-14:00

Vendet: Lagjja Vllasali, dhe Kulla Vllasali.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 10/0.4kV, sipas zgjidhjes teknike.

31.03.2022

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS.20/0.4kV Lagjja e Spitalit 5 (Kodi: 19000078102) prej orës 09:00 deri në ora 18:00

Vendet: TS Lagjja e Spitalit 5.

TS.20/0.4kV ART CONSTRUCTION (Kodi: 19000078253) prej orës 09:00 deri në ora 18:00

Vendet: TS Faton Sinani “ART CONSTRUCTION”

TS.20/0.4kV Lagja e Spitalit 3 (Kodi: 19000076178) prej orës 09:00 deri në ora 18:00

Vendet: Një pjesë e Lagjes së Spitalit.

Arsyeja: Kyçjet shtëpiake në panelet e tensionit të ulët.

2.

TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

TS 10/0.4kV TS 1 Tetori (Kodi: 11000005126) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Rr. 1 Tetori, rr.Edmond Hoxha, rr.Mustafa Kruja, rr.Shaip Kamberi,rr. Isa Boletini, rr.Xhemë Gostivari dhe rr.Dimitrije Tuqoviq.

Arsyeja: Ndërrimi i ormanit shpërndarës të tensionit të ulët në kuadër të projektit LOT 14 PP, 1 Tetori.

31.03.2022

Punime nga palët e treta

Mitrovicë

1.

NS 110/10 kV Mitrovicë 2 do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV Kemal Broja (Kodi: 70000003007) prej 09:00 deri në ora 15:00

Vendet: Rr. Afrim Jashari( një pjesë), rr. Safet Rexhepi (një pjesë).

Arsyeja: Ndërrimin e transformatorit, panelit 10kV, etj, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe të projektit të aprovuar.

Ferizaj

1.

NS 110/35/10 kV Lipjan do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Banulla (Kodi: 41000012) prej 12:00 deri në ora 15:00

Vendet: Fshatrat: Banullë, Gadime e Ulët (një pjesë), Gllogc, Gumnasellë, Lagjja e Burimit (një pjesë), Lipjan (një pjesë), Llugagji, Pojatë, Rubofc (një pjesë) dhe udhëkryqi Janjevë-Lipjan (një pjesë), si dhe rrugët: Bajram Gashi (një pjesë), Ganimete Tërbeshi, Qamil Olluri (një pjesë), Sadik Shala dhe Shën Flori.

Arsyeja: Realizimi i sistemit hyrje/dalje në 20kV, si dhe i punëve të tjera që duhet të kryhen në baze të pëlqimit elektro-energjtik, Projektit të aprovuar dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike në terren.

2.

NS 35/10[kV] Ferizaj II do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Bablaku Bizneset (kodi: 40041005) nga ora 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Fshatrat: Bablak, Babush, Babush i Ri, Cërnillë, Kojskë, Magjistralja Ferizaj-Prishtinë (një pjesë), Mirash, Prelez i Muhaxherëve (një pjesë), Surqinë, Tërn, Rubofc dhe një pjesë e Trim (Tërni).

Arsyeja: Vendosjen e shtyllës 10 kV, si dhe punëve të tjera që duhet të kryhen në bazë të pëlqimit elektro-energjetik, projektit të aprovuar.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Aplikacioni carpooling Udhë shtrihet në disa qytete të Shqipërisë

Story i radhës

Derbi i shqiptarëve, formacionet zyrtare, Zvicër-Kosovë

Të fundit nga