Kasami nga Tirana: Integrimi i shqiptarëve në BE opcioni i vetëm për stabilitet dhe zhvillim

I nderuar të marr pjesë në panel diskutimin e frytshëm dhe reflektues në Tiranë nën moton “Të bashkuar dhe jo të ndarë”, të organizuar nga ministria e Punëve të Jashtme, Olta Xhaçka dhe ministri i mbrojtjes Niko Peleshi.

Në praninë e përfaqësuesve të partive politike shqiptare në rajon, ritheksuam domosdoshmërinë e integrimit shqiptar në rrugën e integrimit evropian. Fillimisht, integrimi jonë si shqiptar, do të përforcon vizionin e përbashkët të hapësirave tona për të qenë pjesë e BE-së. Bashkërisht me përfaqësues nga të gjitha hapësirat shqiptare, të rajonit dhe të Bashkimit Europian riafirmuam nevojën e bashkëpunimit në drejtim të përforcimit të angazhimeve për një proces integrues të përshpejtuar për vendet e Ballkanit Perëndimor. Situata në Ukrainë ka imponuar një qasje tjetër, më urgjente në procesin e integrimeve.

Përshpejtimi i këtij procesi do të thotë siguri për rajonin dhe të ardhmen europiane. Mbetemi të bindur se të bashkuar mund të sigurojmë një të ardhme më të mirë për hapësirat tona dhe për rajonin.

Rruga europiane nuk ka alternativë!

Integrimi i rajonit në BE do të thotë siguri dhe perspektivë për të gjithë.

 

 

 

 

 

Story i mëparshëm

Osmani: ” Integrimi i Ballkanit Perëndimor është investim gjeostrategjik në sigurinë evropiane”

Story i radhës

Duket edhe sot njësoj, një ndër drejtueset shqiptare të shtetit, e gjeni dot për cilën bëhet fjalë

Të fundit nga