Ka të paktën 6 shenja që tregojnë se ai po gënjen

Psikologia e Marrëdhënieve dhe Këshillimit Georgina Barnett ka zbuluar gjashtë shenja që mund të jenë tregues të mundshëm se partneri juaj po ju gënjen.

Përdorimi i tepërt i fjalës “ndershmëri” është një prej tyre.

1. Bisedë “e thatë”

Përmbajtja e bisedës mund të jetë një tregues i mirë se kërkuesi juaj i mundshëm nuk po thotë të vërtetën në telefon. Nëse njerëzit gënjejnë, ata shpesh duhet të blejnë kohë sepse gënjeshtra e ngarkon trurin shumë më tepër sesa të thotë të vërtetën.

2. Gëlltitje

Georgina Barnett vëren se gëlltitja dhe pastrimi i fytit është një tjetër shenjë. Telefoni është një mjet komunikimi në kohë reale, ndryshe nga posta elektronike apo SMS, kështu që gënjeshtarët kanë më pak kohë për të ndërtuar përgjigjet e tyre.

3. Përgjigje të gjata

Barnett paralajmëron gjithashtu se gënjeshtarët gabimisht mendojnë se një përgjigje më e gjatë dhe më e përpunuar është më bindëse, por në fakt përgjigjet e vërteta janë zakonisht koncize dhe të drejtpërdrejta.

4. Toni i theksuar

Një gënjeshtar mund të marrë një ton të theksuar për të bindur një person tjetër që të ‘tregojë të vërtetën’.

5. Gjuhë e paqartë

Gjuha jo detyruese është një tjetër shenjë paralajmëruese për t’u kujdesur.

6. Përdorimi i tepërt i fjalës “ndershmëri”

Kjo gjithashtu mund të jetë shkak për shqetësim. Përdoret herë pas here, mund të jetë tregues i sinqeritetit, por nëse theksohet vazhdimisht, lind pyetja pse e theksojnë tepër. Kjo metodë është veçanërisht shqetësuese nëse në fakt nuk e keni akuzuar tjetrin se gënjen, shkruan “The Sun”.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Rreth 50 deputetë iranianë kanë rezultuar pozitivë me Covid-19

Story i radhës

Buffon bën deklaratën e madhe për të ardhmen e tij

Të fundit nga