Jini gjithmonë mirënjohës për atë që keni, sepse jeta mund të bëhet vërtet e vështirë

Shumë herë jeta e secilit person mund të bëhet vërtet e vështirë. Ne të gjithë kemi mësuar diçka për këtë në vitin 2020, kur një ngjarje e papritur ka ndryshuar rrënjësisht perceptimet dhe kuptimin e ekzistencës. Pikërisht në këto momente duhet t’i kujtojmë vetes që të jemi gjithmonë mirënjohës për jetën që na është dhënë.

Edhe kur gjithçka duket se humbet në ngjarje dhe situata të vështira, harrimi i vlerës së jetës është diçka që të gjithë duhet ta shmangim. Zakonisht, shumica prej nesh nuk e kupton që çdo sfidë që na ofron çdo ditë është një mësim i vlefshëm, pavarësisht se sa e vështirë dhe e lodhshme mund të jetë të merresh me një ngjarje të caktuar. Rënia rrezikon të na bëjë të harrojmë gjërat më të çmuara. Vlerat thelbësore, ajo për të cilën nuk duhet të ndalemi asnjëherë të jemi mirënjohës për jetën që po jetojmë.

Gjithmonë jini mirënjohës për atë që keni

Ne kemi nevojë për më shumë mirënjohje dhe vlerësim në jetën tonë. Para pandemisë së shkaktuar nga Coronavirus, bota dukej se ishte ngjitur në një karusel të çmendur. Ajo që duhej të bëhej, ose kështu dukej, ishtë të mos humbisje. Fjalë të tilla si suksesi, fitimi, bukuria ishin bërë të vetmet që i jepnin kuptim ekzistencës së secilit prej nesh. U mor si e mirëqenë që një çati mbi kokën tuaj, një vakt i nxehtë, afeksioni i të dashurve ishin kushte që nuk do të mungonin kurrë.

Dhe me këtë, ne kemi harruar vlerat e vërteta për të cilat duhet të jemi mirënjohës. Ne kemi harruar që ky udhëtim i yni nuk është, në shumë raste, fitimi i një bilete lotarie, por një sfidë që ne e fillojmë me veten tonë.

Vlera e gjërave të vogla

Të fillosh përsëri për të vlerësuar gjërat e vogla, buzëqeshja e një shoku, mrekullia para një perëndimi të diellit është hapi i parë për të filluar të jemi përsëri mirënjohës për jetën që kemi. Të dëgjosh një thirrje për ndihmë, të shohësh një dorë të zgjatur është ajo që përbën kuptimin më të thellë. Ajo që menduam se do të gjenim pas shkëlqimit të suksesit dhe parave, gjendet në gjestet e vogla, në ato fragmente ku ne rizbulojmë vlerën e vërtetë të jetës.

Këtë nuk duhet ta harrojmë kurrë. Gjithmonë jini mirënjohës për atë që keni. Edhe më shumë në këto kohë. Vetëm në këtë mënyrë do të jemi në gjendje të gjejmë forcën dhe guximin për të qenë gjithnjë mirënjohës për jetën që kemi.

Ngjarja paraprake

Rrugëtimi shekullor nga Londra në Berlin për bashkimin kombëtar 

Ngjarja e ardhëshme

Conte: Interi si Liverpooli

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian