Ishte dhe mbeti ndarja në dy grupe e politikajve shqiptar…

Një numër shqiptarësh në të kaluarën ishin të nxitur në frymën kombëtare shqiptare për shkak të çështjes së kauzës së madhe kombëtare të merren me politikë që shumëherë jeta e tyre përfundonte me vrasje apo me burgime të rënda.

Ndërsa një numër tjetër i shqiptarëve lakmijëtarë në të kaluarën pavarësisht kush ishte në pushtet, po edhe tani, qoftë në shtetin amë apo në trojet e pushtuara shqiptare nga shtetet armiqësore fqinje, nxiteshin të merreshin me politikë për përfitime të tyre materjale…

-Pas shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë nga politajt me frymë kombëtare, ishte reagimi i shpejt i kundërshtimit të politikajve të nxitur nga përfitimet materjale përmes bashkëpunimit me shtetet fqinje armiqësore siç ishte Serbia, Mali i Zi, Greqia dhe Italia për ta rrëzuar udhëheqjen kombëtare të qeverisë së Ismail Qemalit…

-Në trojet shqiptare të pushtuara nga Serbia, Mali i Zi dhe Greqia politikajt që vepruan në frymën kombëtare vriteshin dhe dënoheshin me burgje të rënda, ndërsa politikajt të nxitur pas përfitimeve materjale, në dëm të çështjes kombëtare, ngriteshin…madje edhe në maje të pushtetit okupues së popullit shqiptar…

-Fatmirësisht që kemi sot dy shtete shqiptare të pavarura, Shqipërinë dhe Kosovën, falë përpjekjeve të popullit tonë heroik dhe SHBA-ve, mjerisht politikajt tanë ishin dhe mbetën të ndarë në këto dy grupe, njeri për ndërtimin dhe funksionimin ligjor të shtetit, ndërsa grupi tjetër i politikajve në dëm të shtetit të Shqipërisë dhe Kosovës të dhënun pas përfitimeve të tyre materjale qoftë edhe në uljen e afirmimit të shteteve tona në arenën ndërkombëtare përmes firmosjes që bëjnë këta politikaj me nënshkrimet e tyre në emër të shteteve të tyre dëmtuan territorialisht dhe funksionalisht shtetet (Shqipërinë dhe Kosovën) e popullit shqiptar…

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

​Macron propozon komunitet të ri evropian për përfshirjen e vendeve jo anëtare

Story i radhës

Diktatura në demokraci, produkt i autokracisë!

Të fundit nga