Ilir Hasani: Profesionistët e shëndetësisë bëjnë më të mirën për të ndihmuar pacientët

Zëvendës Ministri i Shëndetësisë Dr. Ilir Hasani, në një paraqitje televizive në TV 24 tha se të gjitha ndryshimet në Ligjin për Mbrojtjen e Popullsisë nga Sëmundjet Infektive janë të një natyre urgjente dhe duhet të miratohen sa më shpejt që të jetë e mundur për të mirën e përbashkët.

Ai theksoi se në seancën e fundit , Qeveria miratoi propozimet e propozuara nga Komisioni për Sëmundjet Infektive dhe Ministria e Shëndetësisë për të parandaluar përhapjen e virusit covid-19.

Të gjitha objektet hotelierike do të punojnë deri në orën 23:00, administrata shtetërore duhet ta organizojë punën nga shtëpia ose në turne, ndërsa kapaciteti i transportit publik do të kufizohet për 50 për qind. Këto janë pjesë e rekomandimeve të Komisionit për sëmundje ngjitëse me qëllim të mbrojtjes nga Kovid-19, të cilat Qeveria dje i miratoi dhe të njëjtat menjëherë kanë hyrë në fuqi.

Të gjitha objektet hotelierike do të punojnë deri në ora 23:00, përveç atyre që kryejnë dërgesa, ndërsa tërë administrata shtetërore dhe publike, komunat dhe gjykatat duhet ta organizojnë punën në turne, onlajn nga shtëpia ose në mënyrë të reduktuar me sistem të rotacioneve.

Me ndryshimet në Ligj, do të jetë e obligueshme mbajtja e maskës në ambient të hapur, do të ndalohet grupimi në ambient të hapur pas orës 22:00 dhe do të kufizohet numri i mysafirëve në shtëpi më shumë se katër persona.

Zëvendësministri Hasani falënderoi publikisht të gjitha mediat për informimin e qytetarëve për krizën Covid-19.
“Unë dua të falënderoj publikisht të gjitha mediat, që po luftojnë së bashku me të gjithë ne në këtë luftë të vështirë kundër një armiku që është shumë i panjohur për ne. “Mediat kanë një rol shumë të rëndësishëm për të luajtur në këtë proces të bindjes së njerëzve për masat që duhet të ndiqen,” tha Hasani.

Ai theksoi se nuk ka para që mund të paguajë angazhimin e profesionistëve shëndetësorë që punojnë me pacientë të infektuar me koronavirus.

“Dyfishimi i pagës së tyre nuk është i mjaftueshëm. Nuk ka para që mund të paguajë për angazhimin që profesionistët shëndetësorë bëjnë brenda. Edhe punonjësit shëndetësorë që janë në njësitë e grupeve janë të vetëdijshëm se kjo nuk paguhet me para . Ata luftojnë për jetën e njerëzve dhe bëjnë më të mirën e tyre për të ndihmuar njerëzit. “Në përgjithësi, unë personalisht mendoj se duhet gjetur një mënyrë për të shpërblyer stafin e Klinikës së Sëmundjeve Infektive dhe departamenteve të tjera të Sëmundjeve Infektive në të gjithë vendin që përballen me këtë armik”, tha zëvendës Hasani.

Ngjarja paraprake

Carovska nuk përjashton mundësinë që mësimdhënësit të ligjërojnë nga shtëpia

Ngjarja e ardhëshme

7 mënyra për të planifikuar sezonin e ftohtë dhe të gripit

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian