IHMK: Gjendja më e rënduar paraqitet në disa komuna të Dukagjinit

Instituti Hidrometeorologjik ka publikuar një tabelë, me anë të së cilës ka sqaruar nivelin e ngritjes së lumenjve përbrenda dy ditëve, si shkak i reshjeve të shumta të shiut.

Reshjet e shiut, të cilat po vazhdojnë pa ndërpre, më shumë se 48h, duke përfshi tërë territorin e vendit, me intensitet më të shprehur në pjesën perëndimore të sajë, ku gjatë kësaj kohe kanë rënë mesatarisht rreth 75.6 mm (lm2), reshje, duke shkaktuar përmbytje, nëpër disa komuna, si pasojë e ngritjes së niveleve të lumenjve përtej kapaciteteve të tyre bartëse.

Kësaj situate i ka kontribuar edhe shkrirja e borës nëpër viset më të larta malore.

Gjendja më e rënduar paraqitet në disa Komuna të Dukagjinit si: Gjakovë (95.8 mm), Junik (198.9 mm), Deçan, Rahovec, Malishevë, Suharekë, Pejë (95 mm), Klinë, dhe në Rrafshin e Kosovës, komunat: Drenas, Skenderaj, Lipjan, Fushë Kosovë, Obiliq, Prishtinë (58 mm), Mitrovicë.

Ngjarja paraprake

Shaqiri menaxher i futbollit 

Ngjarja e ardhëshme

Zidane më në fund deklarohet rreth largimit të mundshëm të Sergio Ramos

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian