Hapësira parkimi të sigurta për mbrojtjen e fëmijëve dhe grave shtatzëna, së pari në Shkup pastaj nëpër gjithë vendin

Shkup, 28 shtator 2020 (MIA) – Me hapësirat e reja të sigurta të parkimit, grupet më të rrezikuara të qytetarëve si fëmijët dhe gratë shtatzëna do të mbrohen në komunikacionin publik. Ky është implementim që realizohet përmes projektit “Zonat e sigurta familjare”, ndërsa siç theksoi ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski, qëllimi është ngritja e vetëdijes publike, por edhe kultura e vozitjes.

Spasovski në konferencën e sotme për shtyp në të cilën e promovoi këtë projekt, theksoi se i njëjti lejon përcaktimin e vendparkimeve të sigurta familjare ku gratë shtatzëna ose prindërit e fëmijëve deri në tre vjeç mund të parkojnë.

Projekti u përpunua dhe u zbatua nga Shoqata Automote e Maqedonisë me mbështetjen e Fakultetit për Siguri, Qytetit të Shkupit dhe BNJVL-së.

Spasovski, shtoi se ky projekt tani është duke u implementuar tërësisht në qytetin e Shkupit dhe do të vazhdojë të zbatohet në qytete të tjera në Veles, Kumanovë, Ohër… në mënyrë që të zbatojë projektin në të gjithë vendin dhe kështu për të rritur sigurinë në komunikacion.

Dekani i Fakultetit të Sigurisë, Nikola Dujovski në konferencën për shtyp theksoi se ne jemi vendi i parë në Ballkan që zbatojmë projekt të tillë. Ai tha se ata tashmë kishin kontakte nga Mali i Zi dhe Kroacia të cilët ishin të interesuar dhe pyeti se si ata mund të zbatojnë atë që ne kemi bërë këtu.

“Projekti i zbatuar nga Shoqata e Automote me mbështetjen e Federatës Ndërkombëtare të Automjeteve është shumë i rëndësishëm sepse kemi treguar se institucionet dhe ministritë e BNJVL-së, institucionet e arsimit të lartë, klinika Universitare për Gjinekologji dhe Obstetrikë mund të përmbushin seriozisht sfidat e asaj që do të thotë të aplikosh për projekte të huaja”, tha Dujovski.

Ai theksoi se Fakulteti i Sigurisë është pjesë e këtij projekti që nga momenti i parë, ata kanë përgatitur broshurën e cila është botuar në të dy versionet elektronike dhe të shtypura dhe u bën thirrje të gjithë shoferëve, veçanërisht gratë shtatzëna të mos shqetësohen kur largohen nga shtëpia dhe se vendi i parkimi falas tashmë po i pret.

Sipas kryetarit të Qytetit të Shkupit, Petre Shilegov, ngjarje e tillë sjell cilësi të ndryshme në jetën e komunikacionit në qytetin e Shkupit, por edhe në njësitë e tjera të vetëqeverisjes lokale. Ai tha se ngjarje e tillë duhet të jetë lloj provokimi për institucionet, por edhe për sektorin privat për tu qasur në një mënyrë tjetër të organizimit të parkimit. bs/fab

Ngjarja paraprake

Kovid 19 RMV/ 4 të vdekur, 48 raste të reja. Shërohen 61 pacientë

Ngjarja e ardhëshme

Erdoğan: Duhet t'i jepet fund krizës që ka filluar në rajon me okupimin e Malësisë së Karabakut

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian