Grupi parlamentar i BDI përshëndet pakon e katërt ekonomike në ndihmë të qytetarëve dhe ndërmarrjeve

Grupi parlamentar i Bashkimit Demokratik për Integrim përshëndet pakon e

katërt të masave në vlerë prej 470 milion euro me qëllim përkrahjen e

bizneseve të vogla dhe të mesme si dhe mbrojtjen vendeve të punës së

qytetarëve.

Pas zgjedhjeve, qëllimi ynë kryesor si BDI ishte të respektojmë nevojat

e qytetarëve dhe vendit dhe të formojmë një qeveri funksionale që sa më

shpejt të jetë e mundur. Për shkak të krizës me pandeminë e shkaktuar

nga COVID-19, qytetarët dhe ekonomia jonë kanë nevojë për një qeveri me

përvojë dhe angazhim jo vetëm që të menaxhojë aspektet shëndetësore të

COVID-19 por edhe pasojat ekonomike.

Në mënyrë që t’i sigurojmë ekonomisë dhe qytetarëve menaxhimin e shpejtë

dhe efektiv të krizës, ne si përfaqësues të zgjedhur në kuvend kemi

besim në koalicionin midis BDI-së dhe LSDM-së. Ne jemi të kënaqur që kjo

qeveri ka kuptuar urgjencën e detyrës dhe ka bashkuar një grup të katërt

shumë efektiv të masave me një vlerë totale prej 470 milion euro për të

mbështetur bizneset e vogla dhe të mesme si dhe për të mbrojtur vendet e

punës. Sidomos komuniteti i biznesit shqiptar përbëhet kryesisht nga

biznese të vogla dhe të mesme dhe për këtë arsye do të përfitojë nga kjo

paketë e katërt.

Mbrojtja e vendeve të punës së qytetarëve është detyra më e rëndësishme

në këtë kohë sfiduese dhe prandaj ne si BDI mbështesim fuqimisht planin

për të përkrahur kompanitë përmes subvencioneve për pagat e punonjësve

dhe gjithashtu mbështetjen e udhëzuesve turistik duke u siguruar atyre

një të ardhur minimale për tre muajt e ardhshëm.

Garancitë e shpenzuara shtetërore për kreditë bankare dhe vonesa shtesë

për shpagimin e kredive deri në fund të vitit lejon mijëra pronarë të

bizneseve të vogla të marrin frymë thellë dhe do ta bëjnë shumë më të

lehtë të tejkalojnë krizën për shumë biznese të vogla dhe të mesme. Në

kombinim me 100 milion euro kredi të reja të cilat mund të sigurohen

përmes Bankës Evropiane të Investimeve, ajo mund të lejojë madje edhe

për të investuar në të ardhmen.

Me këtë paketë të katërt, qeveria ka prezantuar një plan shumë efektiv

dhe ka dëshmuar se është e përkushtuar dhe e aftë për të udhëhequr

vendin tonë në kohë krizë dhe për të garantuar sigurinë ekonomike dhe

progresin socio-ekonomik edhe në krizën më të vështirë ekonomike, me të

cilën po lufton e gjithë bota. Këto masa janë të ekuilibruara dhe të

përshtatura për të ndihmuar ata që kanë më shumë nevojë  – bizneset e

vogla dhe të mesme, si dhe qytetarët e zakonshëm.

Ngjarja paraprake

Erdogan e mohoi, Armenia nxjerr provat: Shihni si është sulmuar avioni ushtarak nga Turqia

Ngjarja e ardhëshme

Zëdhënësi i Presidencës së Turqisë reagon ndaj deklaratës së Biden-it

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian