Grubi takoi u.d kryetar i BFI-së Shaqir Fetahu: Orientimi pro-perëndimor i joni është i garantuar

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem Politik dhe

Marrëdhënie ndërmjet Bashkësive, z.Artan Grubi sot ka takuar ushtruesin

e detyrës kryetar i Bashkësisë Fetare Islame, z.Shaqir Fetahu.

Gjatë këtij takimi Grubi i ka thënë Fetahut se Qeveria në vazhdimësi bën

përpjekje për kultivimin e harmonisë ndër-fetare në Maqedoni të Veriut

dhe që Qeveria me vëmendje trajton dhe do të vazhdojë t’i trajtojë

çështjet të cilat janë me rëndësi për Bashkësinë Fetare Islame dhe për

bashkësitë e tjera fetare në vend.

Nga ana e tij u.d kryetar i Bashkësisë fetare Islame në Republikën e

Maqedonisë së Veriut z.Shaqir Fetahu i ka thënë zëvendëskryeministrit të

parë, z.Artan Grubi se pjesëtarët e Islamit bashkëjetojnë në një harmoni

të dalluar me pjesëtarët e besimeve të tjera, duke i dhënë kështu vendit

ngjyrën e një shteti tolerant dhe të përkushtuar në zhvillimin social,

ekonomik, etj.

Të dy bashkëbiseduesit diskutuan rreth aktiviteteve të Bashkësisë Fetare

Islame të RMV-së dhe takimet e tyre me organizatat simotra si dhe në

kultivimin e marrëdhënieve të mira ndër-njerëzore, ndër-fetare dhe

ndërnacionale.

Bashkëbiseduesit gjithashtu kanë këmbyer mendime lidhur me orientimin

pro-perëndimor të vendit dhe thellimin e bashkëpunimit të Qeverisë me

Bashkësinë Fetare Islame bashkë edhe me përcaktimin e Republikës së

Maqedonisë së Veriut në krijimin e një shoqërie të barabartë për të

gjithë.

Ngjarja paraprake

STEFOSKA në vetizolim

Ngjarja e ardhëshme

Çmontimi i PS5 zbulon procesorin, grafika dhe sistemin e ftohjes

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian