Gjykata merr vendim pas vërejtjeve që mori reklama e fundit e Rita Orës dhe JD

Gjykata ka hedhur poshtë vendimin e Mbikëqyrësit të Konkurrencës së Tregjeve, pasi gjetën vërejtje në kampanjën e fundit të Rita Orës dhe JD

Mbikëqyrësi i konkurrencës u dha vërejtje, ndërsa vendimi i saj për të bllokuar kampanjën e Footasylum nga JD Sports u hodh poshtë, shkruan Daily Mail.

Gjykata vendosi që vendimi nga Autoriteti i Konkurrencës dhe Tregjeve nuk arriti të merrte parasysh forcën në rritje të dyqaneve online të Nike dhe Adidas.

 

Kryetari i Tribunalit të Apelit të Konkurrencës kritikoi vendimmarrjen ‘irracionale’ të CMA-së dhe dështimin e saj për të vlerësuar siç duhet ndikimin e pandemisë COVID-19.

CMA kishte thënë që bashkimi do të zvogëlojë konkurrencën në tregun e veshjeve spotrive në Britani të Madhe, por ajo do të detyrohet të rishikojë gjykimin e saj.

Është vetëm  hera e dytë që një vendim nga CMA për të bllokuar një marrëveshje bie, që kur u themelua mbi shtatë vjet më parë.

JD gjithmonë kishte pohuar se vendimi i CMA, i cili u botua në mes të bllokimit të parë, ishte ‘i pasaktë dhe i vjetëruar’. Specialisti i  FTSE 100 – fushata festive e reklamave e të cilit përmban popyllin Rita Ora – ka rreth 400 dyqane dhe gjithashtu zotëron një numër markash të tjera të High Street si Footpatrol, Blacks and Millets. Footasylum, të cilin e bleu përsëri në qershor të vitit 2019, ka 65 dyqane në Mbretërinë e Bashkuar.

Të dhënat e sondazhit kishin zbuluar se blerësit e shikonin Footasylum si opsionin tjetër më të mirë pas JD, dhe shitësit e tjerë, duke përfshirë Sports Direct, gjithashtu u ankuan për lidhjen.

Por, JD vuri në dukje rritjen dixhitale të Nike dhe Adidas. Pandemia ka përshpejtuar zhvendosjen në blerjet në internet, duke i shtyrë gjigantët globalë të investojnë më shumë në dyqanet e tyre në internet.

Kryetari ekzekutiv i JD Peter Cowgill tha: ‘Ne gjithmonë kemi pohuar se ky bashkim do të siguronte përfitime të konsiderueshme afatgjata për klientët, kolegët dhe partnerët e markës.

‘Ne shpresojmë të paraqesim prova të mëtejshme që demonstrojnë shkallën e vërtetë në të cilën peizazhi konkurrues ka evoluar, veçanërisht si rezultat i sfidave të papara të shkaktuara nga pandemia.’

CMA tha se ishte ‘zhgënjyer’ por tani do të ‘vlerësonte’ gjykimin dhe do të merrte parasysh hapat e tij të ardhshëm.

Ngjarja paraprake

Kontesti me Bullgarinë, Mickoski kërcënon me protesta

Ngjarja e ardhëshme

Gastronomët kërkojnë nga Qeveria rishikim të masave anti-COVID-19

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian