Gjithmonë fillo përsëri…! Mos harroni se e nesërmja ju jep një shans të dytë

Kështu që, fillo përsëri, bëje atë hap, duke harruar kush je dhe ku je.

Për të zbrazur brendësinë tuaj dhe për ta mbushur atë ndryshe. Për të filluar përsëri, duke pasur një armë të së tashmes dhe mençurinë e të kaluarës. Dhe do të shihni se vetëm në këtë mënyrë do të mësoni mirëkuptimin, në mënyrë që të krijoni të ardhmen me besim.

Filloni përsëri, pa marrë parasysh sa poshtë keni rënë tani. Pavarësisht sa plagë ju kanë shkaktuar, sa errësirë keni provuar, mblidhni pjesët tuaja dhe shkoni në fillimin tuaj,… të filloni përsëri, pa marrë parasysh sa ju ka dobësuar dhimbja. Mos harroni se e nesërmja ju jep një shans të dytë. Një jetë të dytë.

Të filloni përsëri dhe të buzëqeshni aq fort sa hija e frikës të trembë dhe të largohet. Në sytë e diellit edhe ajo do të shkojë më tej.

Filloni përsëri dhe falni të kaluarën tuaj. Njerëzit dhe zgjedhjet tuaja. Sepse, askush nuk di saktësisht se si të luajë. Nuk ka skenarist për filmin tonë. Gjithçka është improvizim. Çfarëdo që sjell momenti, mos e doni mosveprimin, sepse, do të të tradhtojë.

Të fillosh përsëri dhe të dashurohesh me forcë. Të pretendosh pa ndonjë dozë egoizmi, por nga një nevojë e thellë për ta ndjerë më në fund. Të duash dhe të ndash. Pavarësisht se jeni lënduar dhe tradhtuar, gjithnjë ka vend në jetë për të rijetuar. Asnjeherë nuk është vonë. Filloni përsëri dhe synoni sa më lart që të mundeni dhe t’i jepesh me pasion asaj që beson. Vetëm në këtë mënyrë tregoni të vërtetën tuaj.

Filloni nga e para, edhe nëse mendoni se gjithçka ka mbaruar.

Gjithmonë ka dritë në sfond. Mos ki frikë. Flaka e qiriut nuk do të shuhet. Filloni përsëri dhe vini bast në shpresë. Kurrë mos e harroni këtë. Sepse jeta nuk të harron.

Ju mund ta injoroni veten. Filloni përsëri dhe kërkoni për veten. Mund të mos jeni më personi që keni menduar se jeni, por personi që duhet të ishit bërë. Mos e merrni si gabim ndryshimin. Sepse gjithçka në jetë është një ndryshim. Nuk ka të dhëna. Kështu që gjithmonë filloni përsëri. Dhe luani sa më drejtë që të mundeni. Dhe, mos u dorëzoni kurrë.

Dhe, nëse mendoni se nuk mund të fluturoni, në nevojë, tërhiquni.

Mos harroni të provoni për veten tuaj. Gjithmonë filloni nga e para çfarëdo që të ndodhë. Me çdo fund, sipas ndonjë parimi.

Ngjarja paraprake

Iran, shënohet numri më i lartë i rasteve ditore me COVID-19

Ngjarja e ardhëshme

AlternAtivA: Sistemi arsimor në Maqedoninë e Veriut po dështon për shkak të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian