Gjërat që vetëm një shpirt i vjetër do t’i kuptojë

Disa njerëz janë shpirtra të vjetër dhe duhet të pranohen si të tillë. Nëse jeni një nga njerëzit që quhen të çmendur duke menduar se mund të ndjeni energjinë e njerëzve, ose një vetmitar për nevojën për të pasur kohë vetëm, ose të ‘çuditshëm’ për të besuar në gjëra alternative, gjëja më e mirë që mund të bëni është të vazhdoni të jeni të vërtetë me veten tuaj.

Si një shpirt i vjetër, përpjekja për t’iu përshtatur një shoqërie të zbrazët dhe shpirtërisht të pavlefshme do t’ju shkaktojë vetëm dhimbje dhe vuajtje. Mos lejoni që figurat e autoritetit ose institucionet t’ju bëjnë presion që të tradhtoni pasionet, dëshirat dhe gjendjen tuaj natyrore.

Këtu janë 5 gjëra që vetëm shpirtrat e vjetër do t’i kuptojnë

Nevoja për izolim.

Çdo shpirt i vjetër e di rëndësinë ekstreme të marrjes së kohës nga jeta, njerëzit dhe detyrimet dhe kalimin e kohës vetëm në izolim. Jeta mund të jetë mbingarkuese herë pas here dhe energjitë e njerëzve të tjerë mund të jenë rraskapitëse. Të kalosh kohë vetëm në natyrë, ose të ulesh vetë në një stol parku, ose të kalosh gjithë ditën në dhomën tënde janë gjëra që disa herë janë bërë të nevojshme për shëndetin tënd shpirtëror. Disa njerëz mund t’ju quajnë një vetmitar ose t’ju thonë se jeni të sfiduar nga shoqëria, por ju thjesht e dini vlerën e shpenzimit të kohës vetëm për të reflektuar dhe ushqyer veten.

Dëshira për rritje.

Më shumë se lumturi dhe të jetosh rehat, ti dëshiron të bësh një jetë që inkurajon rritjen dhe zgjerimin. Ju e vlerësoni aq shumë rritjen dhe përvojën sa jeni të gatshëm të kaloni dhimbje, vuajtje dhe depresion në mënyrë që të mësoni më shumë për veten tuaj. Ju ndërmerrni rreziqe dhe shkoni në aventura që njerëzit e tjerë mund të mendojnë se nuk janë të mençura, por luajtja në mënyrë të sigurt është shumë e mërzitshme për ju. Në fund të udhëtimit tuaj në tokë, do të dëshironit të kishit përjetuar një jetë plot ulje-ngritje, vuajtje dhe gëzim dhe aventura të mahnitshme, në krahasim me përvojën e një jete të sigurt.

Të qenit shumë vëzhgues dhe intuitiv.

Që në moshë të re, ju keni qenë në gjendje të lexoni njerëzit. Nga shikimi që dikush ndërvepron për vetëm disa minuta, ju jeni në gjendje të identifikoni karakteristikat që një person do të kishte dhe mënyrën e jetesës që ai jeton. Është pothuajse sikur të keni këtë softuer që ju lejon të shikoni përreth dhe të shkarkoni informacionin mbi shpirtrat e tjerë.

Kjo është për shkak se ju keni parë më parë arketipin e atij personi në një jetë të kaluar dhe jeni njohur me sjelljen e përgjithshme dhe psikologjinë e këtij arketipi. Ju keni ndërvepruar me mijëra njerëz gjatë gjithë historisë së shpirtit tuaj, kështu që në të vërtetë nuk ka asnjë arketip me të cilin nuk keni ndërvepruar.

Kjo nuk do të thotë se jeni gjykues, thjesht do të thotë se jeni vëzhgues. Ju mund ta gjeni veten në ahengje ose mbledhje shoqërore duke kërkuar çdo herë përreth. Duke parë njerëzit që bashkëveprojnë, duke vëzhguar shkëmbimet e energjisë që po ndodhin gjatë bisedës. Ju madje mund të ndiheni më rehat si një vëzhgues i largët sesa si pjesëmarrës. Ndihet e natyrshme për ju.

Të kesh aftësinë për të lexuar mirë njerëzit, gjithashtu të ka dhënë edhe një detektor shumë të mirë. Kur dikush po ju gënjen, ju e dalloni atë. Vini re shkëputjen në sytë e tyre, zhvendosjen në fushën e tyre të energjisë, ndryshimin në mënyrën e shqiptimit të fjalëve. Ju keni qenë në këtë vend shumë herë më parë, kështu që nuk jeni naiv, edhe pse mund të mos keni pasur shumë ndërveprime shoqërore në këtë jetë. Ju keni qenë gjithmonë e vështirë për t’u manipuluar sepse mund të shihni qëllimet dhe dëshirat e vërteta të njerëzve të tjerë.

Refuzimi për çdo gjë.

Muzika kryesore është e pashpirt, e pasionuar dhe e larë. Media kryesore është e ndotur, e njëanshme dhe mashtruese. Mënyra kryesore e jetesës është e thatë, e mërzitshme dhe zhgënjyese. Për shkak se ju e njihni këtë, ju keni adoptuar mënyra ‘alternative’ të të menduarit dhe të jetuarit që mund të duken të çuditshme për njerëzit e tjerë.

Vlerësimi i udhëtimit.

Ju keni mësuar të besoni dhe vlerësoni udhëtimin. Ju nuk jeni duke u përpjekur të jeni “të thellë”, thjesht nuk mund të mos mbingarkoheni me ndjenja mirënjohjeje dhe përuljeje. Ju e kuptoni që jeta është e paparashikueshme dhe nuk merrni asgjë si të mirëqenë. Të tjerët përreth jush nuk e kuptojnë pse ju pëlqen kaq shumë të kaloni kohë në natyrë, pse meditoni kaq shpesh, ose pse i shikoni yjet gjatë gjithë kohës, por kjo sepse ata thjesht janë shumë të shpërqendruar në çështjet e botës për të parë pamjen e madhe.

Nëse identifikoheni me ndonjë ose me të gjitha këto 5 gjëra, atëherë mund të jeni i sigurt që ose jeni i pjekur përtej viteve tuaja ose në të kaluarën keni jetuar një ose dy jetë në këtë planet. Shumica dërrmuese e popullsisë njerëzore nuk i kupton këto 5 gjëra dhe në fakt merr kënaqësi në talljen me ata që nuk duket se përshtaten.

Ju nuk jeni duke u përpjekur të jeni të ndryshëm, psikik, intuitiv ose të thellë. Shpirti juaj thjesht lidhet në një mënyrë tjetër. Mos lejoni askënd t’ju thotë se duhet të ndryshoni për t’iu përshtatur pritjeve të botës përreth jush. Bota nuk ka nevojë për më shumë kopje të karbonit. Ka nevojë për më shumë individë që ndjekin gjërat që u bëjnë shpirtrat e tyre.

Ngjarja paraprake

Ministri i Jashtëm i Katarit takohet me presidentin e Irakut në Bagdad

Ngjarja e ardhëshme

Si Të Përmirësoni Tretjen – Dëmet Nga Dietat Drastike Dhe Çfarë Duhet Të Bëni

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian