Gjëja e çuditshme që shkakton nxehtësia në trupin tonë

Nxehtësia nuk është e këndshme për askënd. Ne kemi nevojë për hidratim pasi temperaturat e larta na stresojnë. Uji i ftohtë dhe zonat me ajër të kondicionuar janë ato që shumica e njerëzve kërkojnë në ditët e nxehta të muajit. Sidoqoftë, nxehtësia shkakton diçka tjetër në trup që nuk është aq e njohur dhe ne nuk e imagjinojmë.

Sipas shkencëtarëve të Psikiatrisë Klinike dhe Shkencës së Sjelljes në Shkollën Mjekësore Feinberg, Universiteti Northwestern në Shtetet e Bashkuara, kur termometri rritet, shumë njerëz janë më elastikë.

Nxehtësia dhe veçanërisht në kombinim me lagështinë, rrit agresionin dhe sjelljen e dhunshme, por edhe sjelljet e këqija në përgjithësi.

Kjo ndodh sepse cilësia e dobët e gjumit, dehidratimi dhe kufizimet e vendosura nga nxehtësia në jetën e përditshme (p.sh. qëndrimi në shtëpi) mund të kontribuojnë në një humor të keq gjatë muajve të verës. Mungesa e kontrollit në një situatë të tillë mund ta bëjë një person edhe më elastik

WWW.GAZETA.MK

Ngjarja paraprake

Hapen linjat telefonike për ndihmë psikologjike gjatë zjarreve

Ngjarja e ardhëshme

Zgjatet konkursi për regjistrues dhe instruktorë, mund të aplikohet online deri më 12 gusht

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian