Gabimet e zakonshme që të sapomartuarit nuk duhet t’i bëjnë kurrë

Disa nga këshillat më të mira të marrëdhënieve që kemi marrë ndonjëherë vijnë nga prindërit tanë. Por më pas, ka edhe këshilla të këqija që kemi marrë gjatë viteve që mund të vijnë nga pothuajse çdo burim. Pavarësisht nëse e keni dëgjuar nga hallat dhe xhaxhallarët tuaj ose nga një mik i mirë, nuk mund të mohohet fakti që disa njerëz japin këshilla të këqija për martesën. Ndërsa ata mund të kenë qëllimet tuaja më të mira në zemër, ndjekja e shembullit mund të shkatërrojë marrëdhënien tuaj përpara se të ketë një shans për të lulëzuar. Pra, për t’u siguruar që të keni një vit të parë të qetë si të porsamartuar, hidhini një sy gabimeve të zakonshme që nuk duhet të bëni në martesën tuaj.

Besimi se intimiteti mund të jetë një zgjidhës i problemeve

Disa njerëz besojnë në filozofinë e ‘puthjes dhe grimit’ pas një zënke. Ndërsa kjo mund të duket si një mënyrë e mirë për të zgjidhur një çështje, intimiteti është rrallë një mënyrë për të zgjidhur problemet e thella në martesën tuaj. Mund të jetë një mënyrë argëtuese për t’i dhënë fund një mosmarrëveshjeje mes jush, por problemi do të rishfaqet herën tjetër kur ta diskutoni, sepse nuk keni gjetur një zgjidhje reale. Komunikimi është çelësi për të lëvizur mosmarrëveshjet e së kaluarës drejt zgjidhjeve të lehta.

Duke supozuar se njëri është gjahtari dhe tjetri është mbledhës

Në kohët e lashta, besohej se burrat ishin gjuetarë, ndërsa gratë ishin grumbulluese. Megjithatë, është e rëndësishme tani më shumë se kurrë që si burrat ashtu edhe gratë të jenë në gjendje të mbajnë mbi supe përgjegjësinë për të qenë mbajtësit e familjes. Ndërkohë që nuk ka asnjë të keqe të zgjedhësh të jesh shtëpiake, duhet të sigurohesh që të mund të rritësh dhe të përballosh barrën financiare në rast se bashkëshorti juaj humb punën, lëndohet apo edhe në rast vdekjeje të parakohshme.

Duke supozuar se martesa është 50/50

Ne të gjithë kërkojmë një partner të barabartë. Por nëse prisni që bashkëshorti juaj të mbajë gjysmën e përgjegjësisë për gjithçka në çdo kohë, mund të zhgënjeheni. Kjo nuk do të thotë se ju duhet të jepni më shumë se sa merrni, por thjesht do të thotë se jeta mund të jetë e paparashikueshme. Marrëdhënia juaj mund të mbajë një ritëm të qëndrueshëm ekuilibri vetëm kur gjithçka po shkon në mënyrë perfekte në të dy jetët tuaja, por kjo rrallë ndodh në realitet. Ju ose bashkëshorti juaj mund të përballeni me shqetësime shëndetësore, humbje të punës, çështje të fertilitetit ose probleme me fëmijët tuaj; apo edhe çështje të lidhura me familjen me një ose të dy prindërit tuaj.

Secili prej këtyre skenarëve kërkon që ju të merrni më shumë se sa barra juaj e drejtë për të ndihmuar bashkëshortin tuaj. Pra, nuk duhet të prisni që të jetë 50/50 gjatë gjithë kohës dhe të jeni të gatshëm të ndihmoni dhe mbështesni bashkëshortin tuaj gjatë udhëtimit tuaj së bashku.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Shpërthime dhe luftime intensive në qytetin afër Kyivit

Story i radhës

Vdes ish-trajneri i Manchester Unitedit

Të fundit nga