Fitorja e Joe Bidenit forcon shtetësinë e Kosovës! Ajo e Donald Trump e zbehë ate

1. Sipas Zērit të Amerikës, në zgjedhjet tre nëntorit për President amerikan pritet të marrin pjesē një numë rekord i njerëzve (diku mbi 150 milion apo 65%, të votuesve amerikan me të drejtë vote) që s’mbahet kaq numër rekord i pjesëmarrjes, përveç atij të vitit 1908, kur pjesëmarrja ishte identike dhe tejet interesante.

2. Duket që sipas analizë së përmbajtjes (një metodë shumë e sofistikuar sociologjike) tre nga këta pesë faktorët determinues që do e pëcaktojnë fituesin e zgjedhjeve sivjetme e që aq shumë janë “familjarizuar” dhe identifikuar elektorati i sotem amerikan, është për kandidatin demokrat Z. Joe Biden.

3. Arsye;Treguesit determinues për fitoren apo humbjen e ndonjerit kandidat për President të Shba/ve, padyshim qē midis shumë sish janë edhe këta tregues sociopolitik, si; Ruejtja e rritjes së statusit ekonomik të qytetarit amerikan; Konservimi, avansimi dhe shpërndarja e vlerave kulturore në nivel global; Karizma e kandidatëve dhe( profili moralo-etik; Skandalet dhe aferat politike; Për Kosovën fitorja e Bidenit, nënkupton forcim të mëtejmë të shtetësisē! Edhe shkaku se Biden është një ndër arkitejtët e gjallë të saj. Derisa fitorja e D. Trump, zbehje dhe gërryerje sistematike të sovranitetit. Zbehja e sovranitetit të Kosovës nënkupton bêrjen (Asociacionit, minishengenit, etj.) hisenike të Serbisë, në procesin e shtetndërtimit…temë kjo që Administrata Trump (autori dihet; Richard Grenell) e forsirat jashëzakonisht shumë! Ndoshta edhe shkaku i shpresës se me këtë “afërsi” dhe kētë qëndrim më fleksibil ndajë Serbisë, do e shpejtonte “shkurorëzimin” me Rusinë…Por, ajo do e kuptoj shpejt dredhinë dhe mashtrimin serb. Sepse, serbët ndryshe mendojnë, ndryshe reagojnē, e krejt ndryshe veprojnē!

Ngjarja paraprake

Kuvend/ Votohet nevoja për miratimin e ligjit për mbrojtje të popullatës nga sëmundjet infektive,debati vazhdon në komisione

Ngjarja e ardhëshme

Franca përgatitet për vendime të vështira, ndoshta një rikufizim

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian