Filipçe: Maqedonia do të përfitojë nga ndryshimi i mënyrës së shpërndarjes së vaksinave

Ministri i Shëndetësisë në Maqedoninë e Veriut, Venko Filipçe, paralajmëroi që Maqedonia e Veriut do të përfitojë nga ndryshimi i rregullatorit të Komisionit Evropian për fondin e solidaritetit.

Ministri i Shëndetësisë në Maqedoninë e Veriut, Venko Filipçe, paralajmëroi që Maqedonia e Veriut do të përfitojë nga ndryshimi i rregullatorit të Komisionit Evropian për fondin e solidaritetit.

“Tani për të përmirësuar mekanizmin e shpërndarjes së vaksinave, Bashkimi Evropian prezantoi rregullatorin e ri, e cila përfshin dy ndryshime në mekanizmin actual”, njoftoi Ministria e Shëndetësisë.

Ai sqaroi që ndryshimi i parë ka të bëjë me reciprocitetin, ndërsa ndryshimi i dytë ka të bëjë me proporcionalitetin e shpërndarjes së vaksinave.

“Ajo do të konfirmohet në bazë të kushteve mbizotërojnë në vend janë më të mira apo të këqija sesa ato të BE-së, veçanërisht gjendja epidemiologjike, shkalla e vaksinimit dhe qasja deri te vaksinat”, sqaroi Ministria e Shëndetësisë, duke theksuar që kryetarja e KE-së, Ursulla fon der Llajen ka prezantuar rregullatorin e ri për shpërndarjen e vaksinave.

Ngjarja paraprake

Turqia po e turpëron Holandën

Ngjarja e ardhëshme

Konkurrenti i ri përlotet për humbjen e nënës, emocionon gjithë studion e “Përputhen”

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian