Festim Halili: Vazhdojmë ndërtimin e sistemit vizual të mapimit të të gjitha parametrave që do jenë nën kompetencë të Radiodifuzionit Nacional

Drejtori i N.P “Radiodifuzioni Nacional” Festim Halili thotë se ky institucion vazhdon me ndërtimin e sistemit vizual të mapimit të të gjitha parametrave që do jenë nën kompetencë të Radiodifuzionit Nacional.

Ky sistem do të ngërthejë në vete:

 Të gjitha shtyllat e antenave transmetuese të vendosura në territotin e Maqedonisë së Veriut

 Objektet të cilat kanë Wifi për qasje pa pagesë në internet.

 Institucionet e pushtetit qëndror dhe të pushtetit lokal që në ardhmen do të lidhen me broadband, duke përfshirë dhe shkollat e universitetet.

 Ngërthen në vete dhe modelin e lartësisë dixhitale.

 Për të zbatuar në pragmatizëm planin operativ të interkonekcionit, patjetër të kemi të modeluar në sistem digjital entitetet gjegjëse, nëpërmjet GIS moduleve.

 Për në BE, do të zbatojmë rekomandimet e BE-së për Agjendën Digjitale evropiane -thotë Halili.

Ngjarja paraprake

Shpërthim në një restorant në Kinë, dhjetëra të lënduar

Ngjarja e ardhëshme

Fetahu premton se do të angazhohet për BFI serioze dhe bashkëkohore

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian