Fëmijët që nuk i dëgjojnë prindërit, fitojnë më shumë para në të ardhmen

Fëmijët që nuk e kanë zakon të dëgjojnë prindërit e tyre mund të jenë të lumtur për atë që do të thotë studimi i fundit për ta, raporton Fatherly.

Duke cituar një studim të vitit 2015 të botuar në revistën Zhvillimi i Psikologjisë, botimi sugjeron se “fëmijët veçanërisht kokëfortë shpesh rriten në të rritur veçanërisht të suksesshëm”.

Kërkimet e kryera nga gjashtë shkencëtarë ndoqën më shumë se 700 fëmijë midis moshave 9 dhe 40 vjeç, duke i kushtuar vëmendje të veçantë prirjes së tyre për të thyer rregullat, ndjenjës së të drejtës, gatishmërisë për të sfiduar prindërit e tyre dhe kohës që ata kaluan duke studiuar. Ata arritën në përfundimin se ata që nuk iu bindën prindërve të tyre, kishin pagat më të larta.

Sidoqoftë, autorët e studimit nuk mund të shpjegonin korrelacionin e fortë midis atyre që thyen rregullat dhe të ardhurave që ata fëmijë rebelë bënë.

Autorët gjithashtu nuk përjashtuan mundësinë që të njëjtët fëmijë të padisiplinuar ishin ndoshta më të aftë të bënin diçka joetike për të fituar më shumë para.

Siç theksoi studimi, raporti përveç kësaj nuk prishi rrugët e karrierës së subjekteve të tij, kështu që është e vështirë të dihet nëse tipari i personalitetit të një personi është përgjegjës për suksesin e tij, të saj ose të tij financiar. 

Ngjarja paraprake

Digjet në rrugë vetura Audi me targa të Gostivarit

Ngjarja e ardhëshme

Disa shqiptarë ftohen te Maqedonia U21

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian