Faktorët e çuditshëm që s’jua kishte marrë mendja se mund të shkaktojnë divorc

Divorcet nuk janë të papritura. Një mori keqkuptimesh, grindjesh dhe papajtueshmërish çojnë në divorc. Disa gjëra që ju dhe partneri juaj i bëni rregullisht mund të jenë gjithashtu një arsye e madhe pse ju të dy po shkoni drejt një divorci. Por ka disa gjëra interesante që në fakt nuk janë arsye të zakonshme, por mund të parashikojnë lehtësisht një divorc. Le t’u hedhim një sy disave prej tyre.

Martesa e adoleshentëve

Dashuria nuk ka asnjë moshë apo pengesë. Por sipas hulumtimeve, shumica e njerëzve që martohen në vitet e adoleshencës kanë gjasa të divorcohen më vonë. Kjo është kryesisht për shkak të mungesës së pjekurisë dhe pavendosmërisë gjatë viteve të adoleshencës. Dhe më vonë në jetë, kur kuptojnë se nuk janë aq të përputhshëm sa mendonin se do të ishin, përfundon në divorc.

Njëri prej partnerëve nuk punon

Martesat funksionojnë kur ka një ekuilibër midis dy njerëzve, emocionalisht, mendërisht dhe … financiarisht. Është shumë zhgënjyese për njerëzit të shohin partnerin e tyre në shtëpi pa ndonjë synim profesional për të kontribuar me pjesën e tyre në mbajtjen e punëve ose shpenzimeve të shtëpisë. Të qenit i varur financiarisht nga partneri juaj mund të jetë sfidues dhe kjo mund të çojë në grindje më vonë.

Pasion intensiv në fillim të martesës

Çiftet që janë shumë të apasionuar, të lidhur dhe tepër të dashur ndaj njëri-tjetrit, ka të ngjarë të divorcohen në të ardhmen, sepse lloji i intensitetit në fillim të martesës është i vështirë për t’u ruajtur me kalimin e kohës. Dhe kur faza e pasionit përfundon, martesa mbetet e paqartë dhe e cekët.

Mbyllja ndaj problemeve

Mes konflikteve dhe problemeve, nëse një person priret të mbyllet, ndërsa tjetri shpreh ndjenjat e tij dhe përpiqet të zgjidhë problemin, martesa mund të jetë në telashe të mëdha. Tërheqja nga partneri juaj përballë konfliktit mund të jetë një problem i madh, sepse partneri juaj të heshtë në këmbim të shprehjes së tij dhe mund të jetë e mundimshme.

Të lejoni që opinionet e të tjerëve të përcaktojnë martesën tuaj

Të kërkosh këshilla martesore nga të tjerët është në rregull. Por të dëgjosh shumë të tjerët dhe të bësh gjërat sipas tyre mund të krijojë probleme brenda martesës. Martesa është një lidhje e shenjtë mes dy njerëzve. Prandaj, bazimi i të gjithë martesës suaj në këshillat dhe opinionet e të tjerëve do të mbushë një hendek të madh midis dy partnerëve, që përfundimisht mund të çojë në divorc.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Sekretari amerikan i mbrojtjes flet me homologun ukrainas

Story i radhës

​Ja sa raste aktive me COVID-19 janë në Kosovë

Të fundit nga