Erdoğan: Në vitin 2023 paga minimale në Türkiye do të rritet me 54.5 për qind

Türkiye do ta rrisë pagën minimale me 54.5 për qind nga 1 janari 2023, njoftoi sot presidenti Recep Tayyip Erdoğan, raporton Anadolu Agency (AA).

Paga minimale neto për beqarët do të jetë 8.500 lira turke (455 dollarë) në muaj, krahasuar me 5.500 lira (295 dollarë) sa ishte më par në muaj, theksoi Erdoğan.

Sipas të dhënave të fundit të Institutit të Statistikave të Tërkiye-s (TurkStat), norma vjetore e inflacionit në Türkiye në muajin nëntor është ulur me 1.2 për qind krahasuar me tetorin e këtij viti.

Erdoğan tha se në procesin e përcaktimit të pagës minimale i është kushtuar vëmendje e madhe të drejtave të punëtorëve dhe punëdhënësve, duke vënë në dukje mundësinë e rishikimit të këtij vendimi dhe rritjes së re nëse lind nevoja.

Story i mëparshëm

Kroacia po përgatitet të bëjë euron valutë zyrtare nga 1 janari

Story i radhës

Inteligjenca e Iranit: Kapëm 4 ekipe operacionale të lidhura me Mossad-in

Të fundit nga