​Ëndërroni shtëpinë ku jeni rritur – ja çfarë do të thotë

Njerëzit besojnë se një shtëpi ose një ndërtesë në ëndërr përfaqëson të ardhmen tonë – dhe gjendja në të cilën ndodhet ndërtesa, flet për atë që na pret në jetë.

Blerja e një shtëpie paralajmëron ndryshime të mëdha, ndërsa ndërtimi i një shtëpie parashikon që ai që ka një ëndërr të tillë do të ketë një kohë sfiduese. Nga ana tjetër, të ëndërrojmë të kemi shtëpinë tonë është sigurisht një shenjë e mirë – ëndrra jonë dëshiron të na tregojë se si shqetësimet që na kanë pllakosur së fundmi kanë qenë të paarsyeshme dhe se mund të presim një jetë harmonike.

Sigurisht, ekspertët e ëndrrave paralajmërojnë se vetëm një ëndërrimtar mund ta interpretojë vërtetë ëndrrën e tij, sepse megjithëse ka simbole universale (të cilave u referohen ëndërrimtarët popullorë) dhe arketipe, një ëndërr është një mesazh individual i nënndërgjegjes sonë që “flet” vetëm një gjuhë që ne njohim. .

Shtëpia si simbol i personalitetit

Sipas psikoanalistëve, shtëpia në ëndrra përfaqëson veten tonë – dhe jo vetëm vetëdijen tonë, por edhe nënndërgjegjen tonë – bodrumet përfaqësojnë atë pjesë të personalitetit tonë, dhe papafingo simbolizon kujtimet e fshehura. Çdo dhomë simbolizon një aspekt të personalitetit tonë: kuzhina do të thotë transformim, pastrim i banjës, por edhe vetë-shprehje, dhe dhomat e reja dhe të pazbuluara përfaqësojnë pjesë ende të pa eksploruara të personalitetit tonë.

Marrëdhënia me prindërit

Ëndrra ku shohim shtëpinë e prindërve në të cilën jemi rritur nuk është e pazakontë dhe shpesh përsëritet, pikërisht sepse është një simbol tipik. Ëndrra të tilla në fakt, sipas interpretuesve të ëndrrave, lidhen me pyetjet tona të përkatësisë. Vëmendje duhet t’i kushtohet jo vetëm gjendjes së vetë shtëpisë në ëndërr, por edhe ndjenjës së të qenit në të. Shtëpia e fëmijërisë sonë përfaqëson vendin tonë në botë, më saktë idenë se si e përjetojmë aktualisht. Në shtëpinë tonë, ne zakonisht ndihemi të sigurt dhe të mbrojtur në ëndrrat tona, dhe ndoshta kjo është pikërisht ajo që na mungon në realitet.

Sipas psikologëve, shtëpia e familjes është një simbol i fortë. Nëse ëndrra është pozitive, në kuptimin e kujtimit të momenteve të lumtura nga fëmijëria, kjo flet në favor të faktit që personi ndihet ende shumë i lidhur dhe i afërt me prindërit e tij.

Në raste të rralla, ëndrrat e lidhura me shtëpinë mund të shoqërohen me përvoja negative dhe të shkaktojnë frikë ose ndjenja pasigurie. Ëndrra të tilla janë një stimul për nënndërgjegjen tonë për t’u marrë me përvojat traumatike nga e kaluara, të cilat ende nuk i kemi zgjidhur. Prindërit në këtë ëndërr përfaqësojnë lidhjen tonë me mënyrat “e vjetra” të të menduarit që nuk na sjellin më dobi dhe me të cilat duhet të shkëputemi në mënyrë që të gjejmë veten përsëri dhe të ecim përpara.

Prandaj, nëse ëndërrojmë se shtëpia e prindërve tanë është shkatërruar, kjo në fakt mund të nënkuptojë se ne po përpiqemi të heqim qafe disa vlera dhe rregulla të imponuara, ndërsa ëndrra e një shtëpie të djegur mund të jetë një ëndërr e transformimit personal dhe pjekurisë së vërtetë. 

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Real Madridi vazhdon me fitore, mposht Mallorca-n e Muriqit

Story i radhës

Ukraina synon forcimin aftësive ajrore dhe raketore

Të fundit nga