Edi Rama dhe Aleksandër Vuçiq, si dashuria e Romeos dhe Zhulijetës

Në qendër të Beogradit gjendet  Hotel Moska, që simbolizon lidhjet  vëllazërore të Serbisë me Rusinë.

Karshi Hotel Moskës ndodhet Hotel Ballkani, që simbolizon orekset e Serbisë për Ballkanin.

Ne teposhtëzën ndërmjet këtyre dy hoteleve shtrihet  “Rruga e Ballkanit” që të çon për në stacionin  e autobusëve dhe  për në stacionin e trenit në Beograd.

Poshtë këtyre dy hoteleve shtrihet edhe “Rruga e Kosovës”, që simbolizon synimet okupuese të kamotshme të Serbisë kriminale ndaj Kosovës.

Në afërsi të këtyre dy hoteleve ndodhet edhe pallati shumëkatësh  “Pallati  Shqipëria” (Pallat Albania), prej ku fillon Rruga “Knjaz  Mhajli” ( Knez  Mihajlova) që të çon për në Parkun e Kalasë  Kalemegdan, në të cilin shtrihet  Kalaja më e madhe mbushur me objekte  historike nga Koha e sundimit Osman.

Në fund të rrugës “Knjaz  Mihajli”  në të majtë afër hyrjes për në Parkun e madh Kalemengdan  ndodhet Konaku  ku ka  bujtur Mbreti Zog, sa herë që e ka vizituar Beogradin.

Sot në katin përdhese të këtij Konaku  gjendet restoranti “Adriatiku u Kaltër”, simbolikë e Serbisë për ta okupuar Detin Adriatik.

Nga “Sheshi i Republikës” që ndodhet në të majtë  prapa “Pallatit Shqipëria”, përtej një rruge ka në park, pas të cilit  kalohet për te  “Rruga  e Shkodrës” rrugë me kalldrëme e mbushur në tërë gjatësinë e saj në të dyja anët me kafene, kafebare e restorante, ku gjer në orët e mëngjesit  gumëzhijnë  muzika dhe këngët serbe.

“Rruga  e Shkodrës” më shumë se një shekull është vend ku e kalojnë mbrëmjen shkrimtarë, artistë, bohemë, delegacione të ndryshme nga jashtë, si edhe dashamirë të kuzhinës  dhe të shlivovicës serbe.

Në Beograd, poshtë Fakultetit të Veterinarisë, në anën e majtë ku fillon kompleksi i Urave (Mostara), ndodhet edhe “Rruga e  Dibrës”, simbolikë e Dibrës së Madhe të cilën Serbia e okupoi në vitin 1912.

Kjo është vetëm një pjesëz e historisë që flet dhe dëshmon për paternalizmin mashtrues,  okupues  dhe për  aspiratat hegjemoniste të Serbisë kriminale ndaj trojeve  autoktone shqiptare.

Këto aspirata Serbia i realizoi në Kongresin e Berlinit 1878, në Konferencën e Ambasadorëve në Londër 1913 dhe në Konferencën e Paqes në Paris 1920, ku fuqitë vendosën aso kohe ia plotësuan kërkesat okupuese të Serbisë kriminale, duke i lënë më shumë se gjysmën e trojeve dhe  të kombit shqiptar jashtë Shqipërisë amë.

Për fat të keq këto tendenca hegjemoniste të Serbisë kriminale ekzistojnë edhe sot në fillimshekullin e 21, dhe për fat të keq këtyre tendencave antikombëtare shqiptare u ndihmon edhe Edi Rama, piktori e tradhtari, Kryeministri aktual i Shqipërisë me qëndrimet e tij pro serbe.

O Edi Rama piktori, Kryeministri famëkeq i Shqipërisë, kush të mallkoi që t’i duash më shumë serbët dhe Serbinë, armiqtë e përbetuar të shqiptarëve, vrasësit, masakruesit, dhunuesit e dëbuesit  shekullorë, se sa shqiptarët dhe Shqipërinë, shtetin dhe kombin më autokton, më fisnik e më paqedashëse në Ballkan.

O Edi Rama piktori e maskarai, Kryeministri i Shqipërisë,  a nuk po e sheh Volodymir  Zelenskyin, Presidentin e Ukrainës, që është duke e  mahnitur  tërë botën  duke ndejtur  dhe luftuar së bashku  me popullin e vet heroik, edhe pse në çdo  sekondë e ka  jetën në rrezik.

O Edi Rama piktori, tradhtari, Kryeministri i Shqipërisë, a nuk po i sheh vëllezërit  Vladimir dhe Vitalij Klitschko, i pari ish kampion botëror i  peshave të rënda në bolks, dhe i dyti kryebashkiak i kryeqytetit Kievi të Ukrainës,  të cilët po të të kishin ngjarë ty, kishin ikur me kohë nga lufta,  por ja që ata  nga ndjenja e fuqishme e atdhedashurisë, po luftojnë së bashku me ushtrinë dhe popullin e Ukrainës kundër agresionit barbar të Rusisë, duke mos e kursyer farë jetën e tyre.

Edi Rama, piktori kryeministri i Shqipërisë dhe Aleksandër Vuçiq, presidenti i Serbisë aktualisht janë protagonistë të një dashurie absurde, mjerane, marramendëse, të çuditshme, të flaktë, por të gabueshme nga të gjitha tiparet e një dashurie të shëndoshë.

Edi Rama dhe Aleksandër Vuçiq,  janë duke e shkruar historinë e kësaj  dashurie të filluar në fundshekullin e 20-të  dhe në fillimshekullin e 21-të, të ngjashme,  të kobshme dhe tragjike si ajo e Romeos dhe Zhulijetës.

Enigma e kësaj dashurie të çmendur është  tepër e vështirë për tu zbërthyer. Mbetet për tu analizuar e zbuluar  se si dhe pse Edi Rama shqiptar është dashuruar marrëzisht me  Aleksandër Vuçiqin kriminelin serb.

Këtë dashuri psikopate, pasiononte e të sëmurë, e kanë vështirë ta analizojnë e zbulojnë edhe psikoanalistët, psikologët, filozofët dhe sociologët më eminentë në botë.

Vështirësia e analizimit, zbulimit dhe zbërthimit të kësaj dashurie  të  sëmurë, mbështetet në faktin se si Edi Rama i është nënshtruar kësaj dashurie të çuditshme,  kur dihet se gjatë tërë historisë shekullore shqiptare, Serbia kriminale dhe serbët kriminelë kanë kryer një serë gjenocidesh të tmerrshme ndaj shqiptarëve autoktonë në Ballkan, gjenocide që nuk do t’i kryrenin as bishat më të tërbuara në botë.

Ekzistojnë fakte e dëshmi se hordhitë serbe që me ardhjen e tyre nga Karpatet në Ballkan në shekullin e 6-të,  me luftëra, vrasje, masakra e dëbime masive fillimisht i kanë  sulmuar shqiptarët autoktonë të cilët kanë jetuar gjer përtej Nishi, për t’i pushtuar trojet shqiptare.

Njëri nga gjenocidet e Serbisë kriminale dhe e serbëve kriminelë serbë kundër shqiptarëve autoktonë, ishte edhe gjenocidi  i viteve 1998/99 kundër Kosovës.

Ky gjenocid serb në Kosovë  u ndërpre me ndërhyrjen e bombardimeve 78 ditore të NATO-së nga ajri të caqeve serbe në Kosovë e Serbi, që ia  solli lirinë dhe pavarësinë Kosovës.

Në këtë gjenocid  të Serbisë kriminale në Kosovë u vranë dhe u masakruan më shumë se 13 mijë shqiptarë autoktonë e të pafajshëm, në mesin e tyre edhe fëmijë duke pi qumësht në gjoksin e nënë. U dhunuan në mënyrën më makabëre 20 mijë femra autoktone të pafajshme shqiptare. U rrëmbyen nga shtëpitë shqiptare 1643 shqiptarë të pafajshëm, fati i të cilëve ende nuk është zbardhur. U bë shkrumb e hi Kosova dhe u detyruan të marrin rrugën e eksodit më shumë se 1 milion shqiptarë autoktonë e të pafajshëm. E tërë kjo tragjedi u shkaktua nga Serbia kriminale për ta spastruar Kosovën nga shqiptarët autoktonë dhe për ta pushtuar dhe mbushur Kosovën me serbë.

Edi Rama piktori, Kryeministri aktual i  Shqipërisë, i din dhe i ka të njohura të gjitha këto gjenocide serbe ndaj shqiptarëve fisnikë e paqedashës, e megjithatë nuk është duke e zbehur aspak dashurinë e tij të flaktë ndaj Serbisë kriminale, serbëve kriminelë dhe ndaj kriminelit Aleksandër Vuçiq.

Edi Rama këtë dashuri ndaj Serbisë kriminale, serbëve kriminelë dhe ndaj kriminelit Aleksandër Vuçiq, e dëshmoi edhe me pjesëmarrjen e tij në planin për ndarjen e Kosovës  në vitet 1919-1920 në bashkëpunim me Hashim Thaçin, Vlora Çitakun, Matheë Palmerin dhe  Richard Grenelin, që për fat nuk u realizua si pasojë e reagimit dinjitoz dhe të palëkundur të Angela Merkel-ish kancelares të Gjermanisë.

Edi Rama këtë dashuri të çmendur e dëshmoi edhe gjatë Festivalit eë birrës në Korçë në verën e vitit 2021, kur përkundër  apelit dhe kundërshtimit të miliona shqiptarëve, me kokëfortësinë e tij  i mundësoi Goran Bregoviqit, këtij këngëtari çetnik serb që të merr pjesë në këtë festival.

Këtë dashuri të çmendur, e dëshmoi edhe letra Letra përuruese që  krimineli Aleksandër Vuçiq ia dërgoi  Edi Ramës me rastin e inaugurimit të Qeverisë  “Rama 3”.

Në këtë letër Aleksandër Vuçiq krimineli,  Edi Ramën e quan vëllaçko. E Informon se  i ka organizuar serbët të shkojnë për pushime në Shqipëri. Të blejnë  në Shqipëri pasuri të paluajtshme. Të ndërtojnë në Shqipëri kisha serbe dhe të hapin shkolla serbe.

Edi Rama, këtë dashuri  të çmendur,  e dëshmoi edhe me këmbënguljen re tij  për themelimin e “Ballkani i Hapur”, projekt tërësisht anti shqiptar, të cilin ia imponoi i dashuri i tij Aleksaqndër Vuçiq.

Krimineli Aleksandër Vuçiq, me “Ballkani i Hapur” ka për qëllim që t’i dobësojë Shqipërinë, Kosovën dhe tërë shqiptarët dhe ta bëjë Serbinë kriminale Perandori të Ballkanit, edhe pse në Ballkan jetojnë katër fish më shumë shqiptarë se sa serbë.

Ideja “Ballkan i Hapur” mund të vjen parasysh vetëm kur Serbia kriminale  të kërkojë falje publike për gjenocidin e kryer në Kosovë, kur Serbia ta njeh pavarësinë e Kosovës, kur Serbia ta zbardhën fatin e  1643 shqiptarëve që i rrëmbeu në Kosovë, kur Serbia ta tregojë ve ndodhjen e varrezave masivë ku i ka varrosur  mijëra shqiptarë që i vrau e i masakroi në Kosovë dhe i transportoi e i varrosi në varreza masive në Serbi, për t’i fshehur Serbia krimet e luftës, vetëm kur Serbia kriminale t’i nxjerr para ligjit kriminelët e Serbisë për krimet e kryera në Kosovë,  dhe vetëm kur Serbia kriminale ta pranojë pagesën  e dëmeve të shkaktuara gjatë agresionit gjenocidal në Kosovë.

O Edi Rama piktori, Kryeministri i Shqipërisë,  me siguri ke dëgjuar se Serbia kriminale  ballafaqohet me natalitet të vogël, dhe për këtë arsye edhe me lejen tënde  ka blerë gjer tani më shumë se  4 qind femra nga Shqipëria  me nga 2000 euro për secilën, për dhëndurët serbë, për ta shtuar natalitetin.

O Edi Rama piktori, kryeministri i Shqipërisë, a ende se ke kuptuar se Serbisë kriminale po t’ia heqësh hungarezët  e Vojvodinës, boshnjakët dhe shqiptarët e Sanxhakut, Shqiptarët e Luginës së Preshevës dhe romët, Serbisë kriminale i mbesin shumë pak serbë  të pastër.

O Edi Rama piktori, Kryeministri i Shqipërisë, në Ballkan jetojnë  6 milionë shqiptarë. Këtyre   6 milionëve po tua shtojmë edhe shqiptarët që i dëboi Serbia nga  trojet shqiptare për në Turqi, e që tash janë bërë  6 milionë, del se në Ballkan jetojnë  12 milionë shqiptarë,  dhe se shqiptarët janë kombi dominues në Ballkan,  e jo serbët.

Edi Rama, këtë dashuri të çmendur e dëshmoi edhe me reagimin antidemokratik dhe  anti kombëtar shqiptar, duke deklaruar me paturpësinë më të madhe,  më datë 4 mars 2022 se, “Vota që Serbia e dha pro Rezolutës  në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së, më datë 3 mars 2022,  që e dënonte agresionin e Rusisë fashiste ndaj Ukrainës së lirë  e të pavarur, dhe që bënte thirrje për tërheqjen e menjëhershme të trupave rusë” se,  “Kjo votë e Serbisë  e unifikoi  Ballkanin”.

Kjo deklaratë e turpshme e Edi Ramës u dha në momentin kur tërë bota e din se Serbia votoi pro Rezolutës së Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së, me të vetmin qëllim për tu kamufluar si një kancer i rrezikshëm në Ballkan, dhe që të aktivizohet sa herë që  Serbia të urdhërohet nga Rusia ose nga Kina.

Serbia kriminale votën që e dha për Rezolutën në Asamblesë së Përgjithshme  të OKB-së, e arsyeton gjoja se,  Serbia është për ruajtjen e integritetit territorial të Ukrainës, që len të kuptohet se Serbia kriminale po mundohet të krijojë hapësirë për kundërshtimin e pavarësie Kosovës.

Këto janë demagogjitë djallëzore  të Serbisë kriminale për t’i mashtruar dhe për tu hedhur pluhur syve të ndërkombëtarëve.

Në Beograd më datë 4 mars 2022, u organizuan protestat e vetme pro ruse në Ballkan dhe në Evropë, ku u kënduan himnet  e Serbisë dhe të Rusisë, dhe ku protestuesit brohoritnin se serbët dhe rusët janë  vëllezër të përhershëm.

Serbia është i vetmi shtet në Ballkan dhe në Evropë që nuk i vuri sanksione   Rusisë agresore gjenocidale pas agresionit në Ukrainë.

Serbia është i vetmi shtet në Ballkan dhe në Evropë që nuk e mbylli  hapësirën ajrore për Rusinë, duke i shumëfishuar  fluturimet në drejtim të Moskës dhe anasjelltas.

O Edi Rama, piktori, Kryeministri  i Shqipërisë, kthjellohu dhe largohu nga sevdaja që ke ndaj Serbisë kriminale dhe serbëve  kriminelë, sepse edhe ty edhe krimineli Aleksandër Vuçiq, fundin do ta keni tragjik  si Romeo e Zhulijeta.

O Edi Rama piktori, Kryeministri aktual i Shqipërisë, mos e mashtro veten  dhe mos shkel mbi dinjitetin e tërë atyre  trimave  shqiptare që  me shekuj e dhanë jetën për t’i mbrojtur trojet shqiptare.

Mos shkel mbi dinjitetin e viktimave të pafajshme shqiptare që Serbia kriminale i vrau,  i masakroi dhe i dhunoi me shekuj për t’i okupuar trojet shqiptare.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Raketat balistike goditën Irakun, raportohet se ato janë nisur nga Irani

Story i radhës

Kaq gjoba trafiku u shqiptuan në 24 orët e fundit në Kosovë

Të fundit nga

AlbanianMacedonianEnglish