Dy kompani amerikane tërhiqen nga Rusia

Dy kompani të tjera amerikane kanë kufizuar operacionet e tyre në Rusi.

Gjiganti i shërbimeve të IT-së IBM do të ndalojë shitjen e teknologjisë së tij në Rusi dhe nuk do të bëjë biznes me organizatat ushtarake ruse, sipas një deklarate nga CEO i saj Arvind Krishna.

Kompania shumëkombëshe e mallrave të konsumit Procter & Gamble gjithashtu njoftoi të hënën se do t’i jepte fund të gjitha investimeve të reja kapitale në Rusi, si dhe të gjitha aktivitetet mediatike, reklamuese dhe promovuese.

CEO Jon Moeller u angazhua për “reduktimin e ndjeshëm të portofolit tonë të produkteve” në Rusi për t’u fokusuar në shëndetin, higjienën dhe artikujt e kujdesit personal të nevojshëm nga rusët.

Sipas analizave nga Yale School of Management, rreth 230 kompani perëndimore janë tërhequr nga Rusia, shkruan BBC.

Ata listuan gjithashtu një numër kompanish me “ekspozim të konsiderueshëm” në Rusi që vazhdojnë të operojnë në vend, duke përfshirë Coca-Cola, McDonald’s, Pepsi dhe Starbucks.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Disa nga gjërat që duhet të shmangni në një lidhje të re

Story i radhës

Në Shqipëri vdiq opozitarizmi së bashku më shpresën!

Të fundit nga