Disa arsye pse mund të jeni të pakënaqur me jetën tuaj

Dihet prej kohësh se sipas ligjeve të tërheqjes, qëndrimet dhe pritjet tona formojnë jetën tonë, dhe tani shkenca njohëse ka filluar të konfirmojë këto pretendime. Hulumtimet e fundit kanë treguar se njerëzit që kanë më shumë vetëbesim dhe optimizëm kanë më shumë gjasa të kapërcejnë pengesat e jetës.

Qëndrimi pozitiv ndaj jetës dhe besimi në vetvete sjellin rritjen e aktivitetit të trurit dhe zgjidhjen më të lehtë të problemeve të jetës, sipas rezultateve të hulumtimit më të fundit mbi ligjin e tërheqjes. Gjithashtu, një qëndrim pozitiv ndaj të tjerëve sjell marrëdhënie më të mira ndërpersonale.

Nëse jeni të lodhur nga gjithçka, është koha për të krijuar një vetvete të re
Nga kjo rrjedh se njerëzit që janë kronikisht të pakënaqur me veten dhe të tjerët ka të ngjarë të kenë një gjë të përbashkët – vetëvlerësim të ulët dhe pritshmëri jorealiste. Si ta luftoni atë?

Sad young woman sitting in the bedroom, People with depression concept.

Mundësitë e mira do të vijnë vetë
Ndërsa ligji i tërheqjes përfshin një dozë mbështetjeje te intuita, kjo nuk do të thotë që ju duhet të ndaloni së punuari në mënyrë aktive për suksesin tuaj. Është joreale të presësh që mundësitë e mira thjesht do të bien në prehrin tënd, ndërkohë që ulesh me krahët e kryqëzuar dhe prisni derisa të shfaqen.

Të gjithë duhet të më duan
Nëse askush nuk ju urren, dijeni se po bëni diçka të gabuar. Nuk ka asnjë person në këtë botë që mund t’i përshtatet absolutisht të gjithëve dhe të pajtohet me të gjithë, përveç një personi që ndryshon fytyrat sipas nevojës. Ju të vërtetën, me të gjitha të metat dhe virtytet tuaja, disa do ta adhurojnë, të tjerët do ta injorojnë dhe të tjerët do t’ju shqetësojnë nervat. Është pjesë e jetës. Mos e lejoni veten të bini në grackën e varësisë nga mendimi i dikujt tjetër. Përpjekjet për të kënaqur të tjerët në çdo gjë zakonisht përfundojnë duke mos i kënaqur askënd, madje as veten.

Si të kapërceni dhe falni tradhtinë e një personi të dashur
Zhvilloni vetëvlerësimin dhe ndjenjën e vetëvlerësimit, pa u rënduar nga mendimet e të tjerëve.

Jeta është e drejtë
Për të përsëritur edhe një herë frazën që ndoshta e keni dëgjuar një milion herë në jetën tuaj – jeta nuk është e drejtë. Ne të gjithë e dimë këtë në një nivel teorik, dhe megjithatë është e vështirë ta pranosh atë kur e ndjen në lëkurën tënde.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Ukraina paralajmëron për tregtinë e grurit të vjedhur

Story i radhës

​Gjashtë vite nga anëtarësimi i Kosovës në FIFA

Të fundit nga