Dimitrov: BE të mos lejojë që gjuha maqedonase të bëhet pengesë e integrimit

Zëvendës kryeministri për Çështje Evropiane, Nikolla Dimitrov nga Prilepi, pas shënimit të 11 tetorit – Ditës së kryengritjes popullore ka komentuar kontestin e gjuhës me Bullgarinë. Dimitrov theksoi se Bashkimi Evropian nuk duhet të lejojë që gjuha maqedonase të bëhet pengesë për integrimin e vendit në BE.

“Mendoj se është një sfidë jo-evropiane që gjuha maqedonase të bëhet pengesë për të ardhmen dhe integrimin tonë evropian. Nëse Bashkimi Evropian lejon që gjuha maqedonase të jetë pengesë për integrimin tonë, atëherë nuk e meriton mbiemrin evropian. Asnjë shtet ose organizatë ndërkombëtare nuk ka të drejtë të ndërhyjë në të drejtën tonë për vetëvendosje, ne jemi maqedonas dhe flasim maqedonisht”, tha mes tjerash Dimitrov.

Ngjarja paraprake

De Bruyne ngre alarmin: Kam frikë nga dëmtimi, askush nuk na dëgjon!

Ngjarja e ardhëshme

’97 në kujtimet e gazetarit grek. Hapja e depove dhe lufta veri- jug

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian