Dërgojani atij/asaj; 7 truke për ta bërë të lumtur partnerin në shtëpi

Nëse nuk keni një ide se si ta bëni partnerin tuaj më të lumtur dhe më të kënaqur, përdorimi i trukeve të mëposhtme mund ta bëjë marrëdhënien tuaj më të fortë. Këto strategji u morën nga çifte në internet, të cilët dhanë disa këshilla se si e forconin marrëdhënien e tyre dhe ato mund të përdoren lehtësisht në jetën tuaj të përditshme pa shumë përpjekje.

1. Thuaj “faleminderit” në vend që të kërkosh falje.

Ndonjëherë nuk keni nevojë të kërkoni falje kur komunikoni me partnerin tuaj për diçka që ju shqetëson, si p.sh. Në vend që të thuash, “Më vjen keq që të bezdisa me historitë e mia”, mund të thuash “Faleminderit që më dëgjove”. Kjo mund të sjellë pak pozitivitet në marrëdhënien tuaj dhe partneri juaj mund ta vlerësojë më shumë sinqeritetin tuaj.

2. Merrni iniciativën në vend që të kërkoni të bëni diçka.

Nëse partneri juaj shpesh nuk dëshiron të shkojë në kinema ose të dalë për darkë kur ju i kërkoni, atëherë mund të provoni të thoni, “Do të shkojmë në këtë restorant të ri sot”, në vend të “A do të bëjmë diçka argëtuese sot? ” Ata mund të jenë më të gatshëm  për të shkuar dhe humori i tyre mund të përmirësohet. Ndonjëherë është më mirë të mos i jepni partnerit tuaj një mundësi zgjedhje dhe është më mirë të tregoni planet tuaja për ditën.

3. Gudulisja mund të bëjë që partneri t’ju kushtojë më shumë vëmendje.

Disa çifte e shohin kënaqësi kur gudulisin dhe disa jo nëse janë shumë të ndjeshëm ndaj saj. Megjithatë, nëse partneri juaj nuk e ka problem të guduliset, në fakt është një mënyrë e shkëlqyer për të treguar dashuri dhe për të patur një moment afrimiteti. Nëse dëshironi më shumë vëmendje ose dashuri, mund të provoni ta gudulisni partnerin tuaj dhe përfundimisht ai do të dëshirojë të mos guduliset dhe t’ju japë atë vëmendje që keni dashur.

4. Mbajtja e një liste me gjërat që i interesojnë partnerit tuaj mund t’ju ndihmojë që t’i mbani mend dëshirat e tij/saj.

Njerëzit në përgjithësi përdorin aplikacione për gjërat që nuk mund t’i mbajnë mend ose idetë e lidhura me punën që u duhen më vonë. Sa herë që partneri juaj tregon interes për bizhuteri, atlete apo veshje të veçanta, ju mund t’i shtoni ato në listë. Në këtë mënyrë, kur të vijë ditëlindja e tyre, do të dini se çfarë t’i merrni.

5. Thirrja e partnerit në emër mund të ndihmojë në kthimin e shkëndijave.

T’i thërrasësh partnerit “shpirt”, “zemër” etj është përgjithësisht një mënyrë e mirë për të treguar pak dashuri. Por nëse i thërrisni me emrin e tyre dhe më pas thoni se i doni, kjo mund t’i zërë në befasi dhe të sjellë pak dritë dhe vërtetësi në marrëdhënie.

6. Detyrimi i partnerit apo partneres tuaj të dalë me miqtë mund t’i ndihmojë ata të kuptojnë se kanë nevojë për të.

Nëse gruaja ose burri juaj shpenzon pjesën më të madhe të kohës në shtëpi duke pastruar dhe duke u kujdesur për fëmijët, mund të jetë më e vështirë për ta që të dalin jashtë dhe të kalojnë kohë me miqtë, sepse janë shumë të preokupuar me familjen. Kjo është arsyeja pse ndonjëherë nxjerrja e tyre me forcë nga shtëpia mund të jetë një zgjidhje (megjithatë, pa detyruar). Gjithashtu, ju mund të dëshironi të telefononi miqtë e tyre për të planifikuar një mbledhje dhe për të kaluar një kohë të mirë.

7. Mundohuni të ndaleni dhe të mendoni përpara se t’i thoni diçka partnerit tuaj.

Është e rëndësishme që ndonjëherë të largoni krenarinë dhe egon tuaj, nëse i bëni këto  vetëm mund të dëmtojë marrëdhënien. Nëse partneri juaj thotë diçka që ju bezdis, mund të provoni të merrni frymë thellë dhe të numëroni deri në 5.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Mbappe shënues i dyfishtë, Franca demolon Afrikën e Jugut! Zogaj ndau drejtësinë 

Story i radhës

“Mijëra civilë mund të kenë vdekur në Mariupol”

Të fundit nga