Debat në TV 24 për kryetarin e qytetit të Shkupit: Çfarë projekte kapitale ndërtimore ofrojnë kandidatët?

Në pjesën e dytë të debatit të kandidatëve për kryetar të Qytetit të Shkupit, të organizuar nga “Televizioni 24”, kandidatët iu përgjigjën pyetjes se cilat projekte ndërtimore kapitale do të zbatonin për Shkupin.

Kandidati i partisë komuniste Goran Arsovski tha se ata planifikojnë ta bëjnë Vardarin të lundrueshëm nga (“Gjorce Petrov në fshatin Lisicë ose Draçevë, nuk e di se ku çon”) dhe se ishte një projekt që u takua me realitetin nevojat e Shkupit. Kandidati Beni Shaqiri nga “Koalicioni i Përcaktuar për Ndryshim” theksoi rregullimin e papastërtisë në qytet si projekti më i madh kapital. Kandidati Ljubomir Josifovski nga “Partia Politike e Demokratëve” njoftoi aranzhimin e dhjetëra “qilimave” në Shkup. Kandidati i partisë politike Majtas Pero Georgievski – “Kamikaza”, si një projekt ndërtimi kapital vuri në dukje eleminimin e korrupsionit dhe përsëri njoftoi zgjidhjen e problemit të mungesës së tualeteve përgjatë Vardarit. Kandidati i Integra – Partisë Konservatore Maqedonase, Todor Noshpal, shpalli një zonë të lirë “Wi -Fi” për të gjithë Shkupin e cila do të rrezatonte nga kulla në krye të Vodno. Kandidati i Bashkimit Demokratik Boshnjak Munir Kolashiinac njoftoi futjen e eko-policisë dhe policisë lokale. Kandidati i “Partisë suaj” Aleksandar Tortevski shpalli një rrugë nëntokësore nga “Kryqi i Kuq” në Bulevardin Kliment Ohridski dhe zhvendosjen e të gjitha monumenteve në qendër.

Kandidatja e “Grupit të Votuesve Danela Arsovska” nuk foli për ndonjë projekt kapital, por vuri në dukje se Shkupi jeton në kaos urban, se korrupsioni është një nga problemet më të mëdha, dhe vuri në dukje si problem mbylljen e qytetit – duke njoftuar hapjen e qytetit të Shkupit.

Kryetari i Shkupit Petre Shilegov ishte i pari që pyeti nëse tema e bisedës ishin projektet kapitale në fushën e ndërtimit, sepse ai nuk dëgjoi diçka të tillë gjatë debatit:

“Në katër vitet e fundit, ne kemi përfunduar katër bulevarde, duke përfshirë një dalje të re në rrugën unazore, Bulevardi Hristijan Todorovski Karposh.” Në qytetin e Shkupit po përfundojmë urën në Bulevardin ASNOM, i cili është bulevardi i dytë që është ndërtuar. Ne depërtuam në rrugën e Plastikave që askush nuk e besoi. Ne depërtuam në bulevardin Goce Dellçev, nën kazermë, për momentin gjeli po punon pranë Momin Potok, një ndërtesë me vlerë 19 milionë euro. Në të njëjtën kohë, përfundon procedura për gjelin në bulevardin “Sllovenia” dhe fillimi i Bulevardit Slloveni për të shkuar në Bardovci, në Novo Selo, dhe përmes Vizbegut, për të pasur edhe një zgjidhje bulevardi. Ne jemi duke punuar në urën në Karpos 4, e cila është një urë që duhet të lidhet saktësisht me bulevardin Sllovenia në dy vitet e gjysmë të ardhshme, në mënyrë që qytetarët e asaj pjese të qytetit, nga Novo Selo, nga Volkovo, Gjorce Petrov,

Shilegov gjithashtu theksoi se projekti “Qyteti i zgjuar” është një punë e kryer dhe se aplikacioni do të paraqitet së shpejti.

Kandidatja Ana Petrovska nga Zelen Human Grad theksoi se gjëja më e rëndësishme ishte që qyteti i Shkupit të kishte një Plan të ri të mirë të Përgjithshëm Urban, në mënyrë që të kemi një “qytet të përshtatur për qytetarët”.

Me përjashtim të kryetarit Petre Shilegov, i cili foli për projektet konkrete dhe të ardhshme kapitale të ndërtimit në Shkup, pothuajse të gjithë kandidatët e tjerë e humbën këtë temë dhe nuk folën për projektet kapitale që u ofrojnë banorëve të Shkupit.

Ngjarja paraprake

MUÇA: Me 17 tetor të rrethojmë numrin 3 dhe të festojmë fitoren bindëse të Visarit në rrethin e parë

Ngjarja e ardhëshme

Vuçiqi të izolohet dhe të largohet nga pushteti në Serbi

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian