Covid-19 “godet” seancat gjyqësore

Virusi korona, arsye për shtyrjen e seancave gjyqësore. Rasti “Target- Fortesa” sot nuk u zhvillua sepse i pandehuri Sasho Mijalkov është pozitiv me COVID 19. Nuk kishte gjykim as kundër organizatorëve të ngjarjeve të dhunshme të 27 Prillit. Të pandehurit Trajko Veljanoski dhe Spiro Ristovski kanë marrë vendime izolimi ndërsa një nga avokatët është i prekur nga virusi. Mbrojtja e disa prej të pandehurve kërkon që Komisioni për Sëmundjet Ngjitëse të hartojë protokoll të për gjykimet ku, përveç të pandehurve, zakonisht vijnë edhe dëshmitarët, ekspertët, gazetarët, por edhe opinioni.

Çdo ditë përballem me të qenit në sallë gjyqësore në një distancë të vogël, në një sallë gjyqësore me më shumë se pesëdhjetë persona me të cilët nuk mund të jemi në distancën e kërkuar dhe pyetja është nëse vetëm maskat janë mbrojtje e mjaftueshme.”-tha Elenko Milanov, avokat.

Komisionit për Sëmundjet Ngjitëse dhe Ministrisë së Shëndetësisë u kërkohet të hartojnë protokoll dhe ta paraqesin në gjykatë – sa njerëz mund të jenë në sallën e gjyqit sipas madhësisë së hapësirës.

Në sallën e gjyqit qëndrojmë pesë orë me pushime të caktuara, por të paktën dy orë pa pushim. A është kjo diçka në favor të përhapjes së këtij infeksioni?”-pohoi Elenko Milanov, avokat.

Në seancën e sotme dëgjimore për përgjimin shumëvjeçar erdhën mbi 30 të dëmtuar që do të duhet të dëshmojnë në këtë rast. Ata u paraqitën edhe pse që të mërkurën ishte e sigurt se i akuzuari Mijalkov është pozitiv me virusin korona. Për shkak të kësaj, seanca e radhës u shty, kështu që dëgjimi i dëshmitarëve të shumtë vazhdon në nëntor. Këtë javë u shty edhe seanca gjyqësore për prishjen e kompleksit “Cosmos” të biznesmenit Fiat Canoski për shkak të izolimit të njërit prej avokatëve.

Ngjarja paraprake

Protestë kundër regjimit të Assadit në qytetin jugor Daraa

Ngjarja e ardhëshme

Hithra, Rradhiqe dhe Rukola – Pse Duhet T’i Konsumoni Çdo Ditë

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian