Çka po ndodh në Kuvendin Komunal të Dragashit!

U lidh koalicioni LDK-LVV para se të votohej në balotazh, pastaj fitoi kandidati Bexhet Xheladini, më pas u bë emërimi i kryesuesit të Kuvendit Komunal, sipas marrëveshjes nga radhët e LVV-së Uran Halimi.

Por emërimi i drejtorit të DKA-së nga radhët e LDK-së, bëri që koalicioni të prishje, pastaj u bënë edhe emërime tjera, radha i erdhi edhe kryesuesit të Kuvendit Komunal për ta shkarkuar, për këtë 14 asamblistët paraqiten peticioni për seancë të jashtëzakonshme me rend dite; dhënia e betimit të një asamblisti, shkarkimi i kryesuesit të LVV dhe emërimi i kryesuesit të ri nga radhët e LDK-së, por rendi i ditës nuk u miratua ngase numri i votave ishte 13:13-të.

Meqenëse ky është rasti i parë i shkarkimit të një kryesuesi që ndodh në Dragash, kjo situatë po përcillet më e vështirësi dhe e paqartësi rreth emërimit të kryesuesit të ri, ngase sipas një praktike që ka ndjekur deri me tani LDK-ja, emërimet i ka bërë me persona që kanë marrë me shumë vota në zgjedhjet lokale, të cilët janë emëruar edhe në pozita udhëheqëse, ku i pari është emëruar drejtor drejtorie, i dyti nënkryetar, tani i tretë në listë është Samdin Xheladini me 450 vota (aq sa 2 asamblist të partive tjera), i cili ka një bagazh të pasur politikë ngase në të gjitha legjislaturat ka qenë asamblist më i votuari i LDK-së, se a do të zgjidhet kryesues i Kuvendit Komunal në Dragash Samidin Xheladini, pritet të shihet në seancën e ardhshme.

Po të respektohet ose kërkohej emërimi nga radhët e gjinisë femërorë, atëherë pa diskutim duhet të jetë Arjeta Qafleshi-Skeraj, e cila si Samidin Xheladini edhe Arjeta ishte me e votuara dhe ka një përvojë politike dhjetëra vjeçare.

Por në politikë gjithçka mund të ndodh!

Image

Samidin Xheladini

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Frikë nga lufta, rreth 2 mijë civilë nga qyteti ukrainas kanë braktisur shtëpitë e tyre që prej fillimit të pushtimit rus

Story i radhës

Einxhel Shkira dhe motra e DJ Dagz përballen live në emision, çfarë i thanë njëra-tjetrës (VIDEO)

Të fundit nga